İş kazası bildirim süresi kaç gündür ve idari para cezası kaç liradır?

İş kazası bildirim süreleri kaç gündür?

İş kazaları ülkemizde ne yazık ki yaygın şekilde meydana gelmektedir. Bunlardan bazıları ufak sıyrıklarla sonuçlansa da bazıları ölüm gibi ağır sonuçları doğurabilmektedir. Bir işçisi iş kazası geçiren bir işveren hangi kurumlara ve ne kadar süre içinde bilgi vermek zorundadır?

İş kazası nedir?

Bununla ilgili daha önce bir makale yazmıştım. Kısaca hatırlatmam gerekirse; meydana gelmesiyle birlikte işçiyi bedenen ya da ruhen engelli hale getiren vakalar iş kazası olarak adlandırılmaktadır. İşçinin kaza geçirdiği sırada, işyerinde olması ya da işyerinde değilse bile işveren tarafından verilen bir işi yerine getiriyor olması veya işveren tarafından sağlanan servis aracıyla işe gelip gidiyor olması da gerekir.

İş kazası kaç gün içinde bildirilmelidir?

Bunlara göz atmadan gidersen, pişman olabilirsin!

Gerçekleşen kazanın niteliğine ve yerine göre bu sorunun cevabı değişecektir. Bunları şu şekilde özetleyebiliriz:

  • İşçi olarak çalışan, yani eski deyimle SSK’lı iş kazası geçirdiğinde derhal kolluk kuvvetlerine haber vermek ve kazadan sonraki 3 iş günü içinde de SGK’ya bildirimde bulunmak gerekir.
  • Eğer kaza işyeri dışında olmuş ve işveren de sonradan haberdar olmuşsa, kazanın öğrenildiği tarihten itibaren 3 iş günü içinde SGK’ya bildirimde bulunulması gerekir.
  • Kara, hava veya deniz araçlarında çalışan işçiler, yurtdışında iken araç içerisinde kaza geçirmeleri halinde; araçların ülkeye döndüğü tarihi takip eden ilk iş gününden itibaren 3 iş günü içinde (Araçlar ülkeye giremezse, kaza geçirenin gümrükten girdiği tarihi takip eden gün süre başlar)
  • Bağkurlunun ya da muhtarların iş kazası geçirmeleri halinde; bunların, bildirimde yapabilecek duruma geldikleri günden sonra kendilerinin 3 iş günü içinde bildirimde bulunmaları gerekir. Ancak bu süre hiçbir şekilde, kazadan itibaren 1 ayı aşamaz. Bunların bildirim yapacak hale gelmeleri demek, kaza sonrası aldıkları raporun sona ermesi demektir.

İş kazası bildirimi nasıl yapılır?

Öncelikle, zamanında bildirimde bulunmayan yükümlülülerin, mücbir sebep bildirebileceğini söylemem gerekir. Mücbir sebeplerini belgelendirenler, mücbir sebebin ortadan kalktığı tarihten sonraki 3 iş günü içinde bildirimde bulunmak durumundadır.

iş kazası zamanında bildirmeme cezası

İşçilerin bildirimi işverenlerince yapılmalı, bağkurlular ile muhtarlar ise bildirimi bizzat kendileri yapmalıdır. İş kazası ve meslek hastalığı bildirgesi ile yapılacak olan bildirim, internet üzerinden SGK’ya yapılabileceği gibi posta yoluyla ya da elden SGK birimlerine de verilebilmektedir.

Posta ile gönderilen bildirimler mümkünse iadeli taahhütlü gönderilmelidir. Çünkü adi posta gönderimlerinde SGK’ya geliş tarihi bildirim tarihi kabul edilirken, iadeli taahhütlü ya da acele posta ile yapılan bildirimlerde postaya veriliş tarihi esas alınmaktadır.

İş kazası zamanında bildirilmezse para cezası uygulanır

İşçisi iş kazası geçiren işveren bunu zamanında SGK’ya bildirmezse, geç bildirdiği tarihe kadar işçiye Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından ödenen geçici iş göremezlik ödeneği yani rapor parası, işverenden geri tahsil edilecektir.

İş kazası geçiren bağkurlu ya da muhtar ise, bunların bizzat kendileri bildirim yapmakla yükümlü olduğundan, bildirimde bulunana kadar bunlara rapor parası ödenmeyecektir.

Ayrıca iş kazasının işveren tarafından süresi içinde SGK’ya bildirilmemesi halinde, işverene 2017 yılı için 2.702,00 TL idari para cezası uygulanacaktır.

SONUÇ

Genel kural; iş kazasının işveren tarafından, kazadan sonraki 3 iş günü içinde SGK’ya bildirilmesi gerektiğidir. Mücbir sebebi olmaksızın süresinde bildirimde bulunmayan işverenden hem işçiye ödenen rapor parası tahsil edilecek hem de işverene idari para cezası uygulanacaktır.

Mustafa Baysal

Sizin için doğru ve değerli bilgiyi paylaşmaya çalışıyorum. Bu yazı gerçekten işinize yaradıysa ve teşekkür etmek istiyorsanız, yapmanız gereken tek şey onu PAYLAŞMAK.

Bunlara göz atmadan gidersen, pişman olabilirsin!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

55 Yorum

  1. Merhaba ben iş kazası geçirdim bileğimin üstü çatladı hastane de iş kazası olarak girildi emniyet’e gittim ifade verdim bir kaç yeri aradılar sonra çıkıp gittim bu olay 3-4 ay önce oldu ve bügünde SGK tarafından 7.000 TL ceza yemişim cezayı iptal ettirme gibi bi yol varmı

  2. Ben yaklasik 6sene once is kazasi gecirdim ve bunu is kazasi olarak gostermediler 4 sene boyunca raporlu kaldim 3 Ameliyatt ve 2 hucre nakli oldum 1 sene oncede isten ayrıldım ben bu is yerine mahkemeye versem sonuc ne olur

  3. İyi günler yilar evel 14yasimda işaret parmagimin ucu koptu kuyumcu firmasinda calisiyorumdum gece bunla ilgili ne yapa bilirim. Not gecen gun 4gün oluyor iş yerinde ayagim kesici bir made kesti iş kazasi geçirdim 10raporluyum sag ayagimin 3cü parmagim da 34dikiş biri nirlerde ve 3disinda eti ve tirnagimi kaybetim muasebeye teslim etim hastaneden ve emliyeten aldigim evraklari iş yerine gidip çaliş diyorlar gitmedim gidersem is yerine gidip calisirsam ceza gelir diyorum sefler zorla gel calis diyor gerekirse ne yapim cok israr ederlerse

  4. Merhaba ben iş kazası geçirdim tutanak tutuldu ben raporu is yerine iletmeyi unuttum sirkete ceza gelmis benim odememi istediler ben odeyemem dedim bana çıkış verildi ve mahkemeye verecegiz seni dediler .iki tane kağit imzaladim biri kendim çıktığıma dair digeri ise cezayı odemediğim icin işten ayrıldığıma dair ben bu cezayı odermiyim hak talep edebilirlermi ?yardımcı olursanız sevinirim.

    1. Ben kurumsal bi şirkette çalışıyorum.iş kazası geçirdim.ama hastaneye iş kazası olarak belirtmedim.ve tedavim 6haftadır sürüyor.iş kazası olduğunu belirtip,neler yapabilirim,haklarım neler öğrenebilirmiyim?

      1. Aynısı benimde oldu ne yapacagimi bilmiyorum bi yol bulursaniz beni de bilgilendirir misiniz?

  5. eşim is yerinde beyin kanaması gecirdi sigortaya dillekce verdim ama ardan 2yil gectikten sonra verdian m sonuc ne zamam gelir

  6. 2008 7 24 iş kazası geçirim sol gözüme 8ik demir battı mermr ocağın da 3ay yoğun bkımda yattım eskışehir osmangazi hastanesinde 2012 malullen emekli oldum fötö 2016 ortaya çıktı beniim aylığım kesildi maddi durumum kötü sol ggözüm görmüyor bana yardımedin çalışamıyorum çalışmayınca eve ekmek gelmeyince cocuklar ne yiyecek bel amaliyet oldum sağ omuzumu kırıldı pilatiin var ne yapacağıımızı sapıttım en sonunda kenddimi asacağım

    1. Selami bey sizin adınıza çok üzüldüm. Ancak site olarak bizim yapabileceğimiz bir şey ne yazık ki yok. Umarım en kısa zamanda işleriniz düzelir.

  7. Mrb.is yerinde şef konumundayım.arkadasin biri iş kazası geçirdi ufak önemsiz bir kaza.ve hastaneye gitti.3 gün içinde sgk ya bildirim yapılmamış.6 TL ceza geldi ve bu cezayı bizim odememizi istiyorlar.gerekçe olarakta hastanede tutanak tutulduğunu muhasebe ye haber vermemekmis.böyle birşey olabilirmi.

  8. İyi günler eşim 1ay önce iş kazası geçirdi ve sigortasıda yok patronuda eğer iş kazası olarak bildirirsen işsiz kalırsın sana hiçbirşey ödeyemem diyerek iş kazası olarak bildirmemişler ne ve şimdide bıktırarak işi bıraktırmaya çalışıyor ne yapmalıyız

    1. Merhaba. Eşiniz ne yapmak istiyor? İşten ayrılmaksa, o zaman sigortası da yoksa işten ayrılabilir. Çalışmak istiyorsa, Alo 170’i arayıp işyerinde denetim yapılmasını talep edebilir. Ama bir şekilde kararı sizin vermeniz gerekecek.

  9. merhaba
    ben küçük bi iş kazasi geçtirdim. her hangi bir şikayetim olmadi yanliz bana devlet hastanesinden verilen evraği şirketime vermeyi unuttuğum için 3 iş günü geçti şirketim para cezasi var dedi. o gün tutanak tuttular sonuç nasıl olucak yada ne yapmam gerekir
    şimdiden teşekkür ederim

  10. Merhaba ,
    Babam emekli olduğu halde bir iş yerinde çalışıyordu ve 2 ay önce iş yerinde felç geçirmeye başlamış.Bildiğiniz üzere felç bir süreç için de gerçekleşiyor , babamda iş yerinde rahatsızlanmış ve hastaneye gelene kadar felç süreci tamamlanmış. İşveren tarafından hastaneye götürülmesine rağmen bu durum iş kazası olarak belirtilmemiş. Biz bunu rapor parası almadığımızda fark ettik. Bunun üzerine şikayet etmek istedik ve birkaç avukata danıştık fakat bazı avukatlar iş kazası derken bazıları değil dedi.Ayrıca işveren bunu kabul etmiyor hatta rapor bittikten sonra işten çıkarmak istediğini açıkça belirtti. Bu durumda nasıl bir yol izlememizi önerirsiniz ? Şikayet etmek istesek bir avukata ihtiyacımız var mı ? İyi günler.

    1. Merhaba. Öncelikle geçmiş olsun. Anlattığınız kadarıyla, durum iş kazasına benziyor. Yine de buradan kesin bir şey söylemek güç. Gerekirse avukatla görüşerek hareket etmelisiniz. Süreç mahkemeye taşınırsa, bilirkişi marifetiyle durumu değerlendirecek ve karar verecek olan mahkemedir.

  11. Merhaba 2013 yılında babam iş kazası geçirdi ve hastaneye kaldırdılar ameliyat oldu 5 defa ayağından ve bu süreç de iş veren ler narkoz etkisiyle kandırarak imza attırıyor lar emekli edeceğiz diye hiç bir tazminat ödemeksizin imza attırıyor lar biz şua yine bi mahkemeye sunsak bir sonuç elde edebilirmiyiz babam 63 yaşında

    1. Merhaba. Evet, halen hakkınızı arayabilirsiniz. Bu hususu bir avukatla yüz yüze görüşmelisiniz.

      1. Elimizde raporlar mevcut yapılan ameliyatlar hastaneye şirket arabasıyla gidiyor ve imza atılan yerde ne yazıyor bilmiyoruz

  12. iyi günler kardeşim 1.5yıl önce parmağını kapıya sıkıştırmış fakat çalıştıkları iş işverenle sürekli temasda olduğu bir iş değil zaten parmağında da hafif morluk dışında birşey olmamış daha sonra iş çıkışı hastaneye gtmış ordafa olayı anlatımca iş kazası raporu tutmuşlsr fakat kardeşim raporun işyerine verilmesi gerektiğini bilmiyormuş.şimdi işverene ceza gelmiş ,bu aşamada ne yapılabılır?

    1. Merhaba. Artık yapılabilecek bir şey yok. İşverene idari para cezası uygulanacaktır.

  13. Selamlar,eşim 28 mart 2018 tarihinde iş kazası geçirdi,gerekli adli işlermler tutularak,eşime 2 gün istirahat verdiler,
    ancak işkazası nedeni ile devam eden ağrıları yüzünden 2 defa daha doktara götürdüm,ezilme var dediler,ağrıları geçmedi bu süreç yaklaşık 6 ay sürdü,6 ay sonra özel bir hastaneye gittik,çekilen mr da iç kırık tesbit edildi,alçıya alınan ayağı için 21 gün heyet raporu verildi,(rapor 28.03.2018 tarihinde gerçekleşen iş kazası nedeniyle verildi)
    21 gün sonra alçı çıkartıldı,tekrar mr.çekildi tam iyileşmediği için ayağına bileklik verilerek 21 gün daha rapor verildi,
    önce verilen 21 günlük raporu iş yeri iş kazası olarak bildirmemiş,sgk dan gelen bilgiye göre gittiğimiz özel hastane sisteme iş kazası olarak bildirmiş( ki doğrusu bu,)fakat iş yeri normal istirahat raporu olarak bildirdiği için sıkıntı olacak ceza yiyeceksiniz diye dönüş yaptılar,hastaneden alınan 21 günlük rapor sgk ve özel hastanenin sisteminde iş kazası olarak görünmesine karşılık işyerinin normal istirahat bildirmesi bize ne gibi sıkıntı yaratır.acil bilgi lütfen

    1. Merhaba. Açıkçası, bu durumun işçiye bir yansıması olmaz. Ortada bir iş kazası varken, bunu bildirmeyen işveren cezai işleme maruz kalacaktır. Ama bunun işçiye bir yansıması olmamalıdır.

  14. selamlar
    ben 9 yıl evel işveren olarak bir işyerinde iş kazası geçirdim belim kırıldı 8 adet platin takıldı kendim işveren olduğum için maaş bağlanamayacağını söylediler bizde araştırmadık fakat o tarihten itibaren iş kaybı geliri almamız gerekiyormuş sonradan öğrendik kurumla görüştümde 4600 tl geç bildirim idari para cezası ödüyeceğimi söylediler hastaneyle görüştüm %40 ila % 60 arası rapor alacağımı söylediler bana gelir bağlanırmı geriye dönük para alablirmiyim hani yolu izlemem gerekir bilgilendirirseniz sevinirim şimdiden teşekkür ederim

  15. Merhaba arkadaslar ben golf dondurma sirketinde depoda calisiyordum asiri soguk nedeniyle belimde kas kasilmasi olustu ve asiri agri nedeniyle is yerinden hastaneye kaldirildim doktor is kazasi deyip rapor yazdi bende is yerine raporu ayni gün verdim ve o günden sonra da belimin agrisindan calisamadim halen ilac kullaniyorum isten cikmak zorunda kaldim is yeri maddi sekilde yardimci olmadi ve beni raporu iptal etmem icin zorladilar ama iptal etmedim bana sikayet etsem tazminat alirmiyim bilgilendirseniz sevinirim

    1. Merhaba. İşten siz mi çıktınız yoksa işveren mi sizi çıkardı? Eğer raporluyken işveren sizi çıkardıysa ve haklı bir gerekçesi yoksa, tazminat alabilirsiniz. Bire bir görüşerek bir avukattan daha somut bilgi edinebilirseniz.

  16. merhaba 2014 yılında şiddetli yağış nedeni ile iş yerinin çatısı akmaya başladı iş yerine su girmeye başlayınca bende bir arkadaşımı alıp çatıya çıkıp olukları açtım inerken düşüp el bileğim parçalı kırıldı apar topar beni özel bi hastaneye götürüp ameliyat oldum sorarlarsa merdivenden düştüm de diye söylediler hastaneden rapor dahi aldırmadılar ve sgk ya da bir bildirimde bulunmadılar yasal süreç için ne yapmam gerek tşk ederim

    1. İlker bey halen hakkınızı arayabilirsiniz. Ama bunun için bir avukatla yüz yüze görüşmeniz yararınıza olacaktır.

  17. Merhaba lar eşim çalıştığı yerde form en olarak çalışmakta. İşçilerinden bir tanesi iş kazasi geçiriyor eşim iş kazasi tutanağını doldurup doktora gonderiyor. Sonrasında o tutulan evragin fotoğrafını mühendislere vatsaptan iletiyor. Evragida gece vardiyasindan çıktığı için bilgisayarın önünde bırakıyor. Gündüz de olan arkadaşı farketmiyor temizlik görevlisi temizlik yapar iken onu fark etmeden sümen altına koyup kaldırıyor.olaydan 5. Gün fark ediliyor bunun cezasını eşime kesiyolar sizce ne yapmalıyız.

  18. Merhaba inşaat sektöründe kalfalık yapıyorum sgk ana firma tarafından gösteriliyor ustam 27.06.2018 tarihinde parmağına cisim düştü akşam şişlik olmuş ertesi gün hastaneye gidip parmağında çatlak oluşmuş is kazası tutanağı tutturmuş 10 gün rapor almış karakolda 02.07.2018 tarihinde şikayetçi olmadığına dair tutanak tutturmuş bu tutanağı 10.07.2018 tarihinde elimize ulaştırıyor 11.07.2018 tarihinde bildiriliyor bununla ilgili ceza gelirmi ne kadar gelir itiraz edebilirmiyiz teşekkürler.

  19. nilgün hanim5 aynı sorun bende de var ? Ceza var 4. 000 tl. iş yerine dediler ama bende araştırma yapıyorum
    size de geçmiş olsun inşallah

  20. Merhaba ben 11.07.2018 de basit bi is kazası geçirdim şikayetçi olmadigim için isverenimi bilgilendirmedim işveren 20.07 de öğrendi yanlız sgk 3 içinde bildirim yapılmadığı için idari ceza söz konusu diyor ne yapabilirim

  21. Merhabalar 28 08 2017 de çalıştığım sirkette iş kazası geçirdim karnıma ağaç parçası saplandı ameliyat oldum beni düşündüren benim ifadem alınmadı şimdi şikayetçi olabilir miyim teşekkürler

  22. Merhabalar ben iş kazası geçirdim 45 gün rapor ve 30gun rapor ve bi 30 gundaha aldım ama iş yeri sgk ya onay vermiyor ne yapmam lazım iyi çalişmalar

    1. İdris bey, işyerinin SGK’ya onay vermemesi diye bir şey yoktur. Başka bir şey olabilir. SGK’ya sormanızı öneririm.

  23. Merhabalar

    Gıda sektöründe çalışıyorum bundan 3 ay önce Yen’i açılacak cafe Restaurant mız için özel arabamız ile alışverişe gittik giderken patron hesabıma para attı araca yakıt ve alış veriş için alış verişi yaptık ödemeyi hesaba atılan karttan yaptım fatura şirket adına idi
    Dönüş yolunda kaza yaptık 6 gün yoğun bakımda kalmışım uyandığımda ayağımda parçalı kırık (3platin takılmış) omuzumda bir kırık (1platin takılı) ve burnum kırılmış daha henüz ayağa kalkmadım hiç bir ifademi de veremedim ayağa kalkmam 1 yılı bulacak işyerine iş kazası davası açmak istiyorum nasıl bir yol izlemem lazım

    Birde şunu fark ettim iş yeri kazadan önce 1 buçuk ay öncesine kadar maaş üzerinden sigorta yapmış(4000 bin tl net maaş) ama daha önceki sigortalarımı askeri ücret üzerinden yatırmış banka hesabıma şirket hesabından. Net maaşım yatmış böylede bi hata yapmış

    bu konuda çok mağdurum nasıl bir yol izlemem lazım bana yardımcı olurmusunuz

    1. Osman bey, sadece yorum kanalıyla size yardımcı olmamız çok zor. Açıkçası, bir avukatla görüşmenizi öneririm.

  24. Merhaba kolay gelsin, bir mükellefimizin il dışındaki şubesinde iş kazası meydana gelmiştir. İŞ kazası bildirimi de göz yanılmasıyla farklı bir isime girilmiştir. Günü geçtikten sonra fark edildi . Asıl iş kazası yapan personelinde raporu iş kazası vakası değilde hastalık vakası olarak alındığını gördük. Hastaneye kayıt tarihininde günü geçmediği için doğru kişiye iş kazası bildirimi girdik. Yanlış kişiye girdiğimiz bildirimden dolayı ceza yer miyiz?

  25. Merhaba ben isyerinde kucuk bi yanik gecirdim onemsemedim ve bi hafta sonra ayakkabiya surttugunden dolayi kotu oldu hastaneye gittim is kazasi dediler halbuki is yerinin bilgisi bile yok ceza gelecek vaktinde bildirmedi icin ama zaten haberleri bile yok ne yapmak gerekir

  26. Merhabalar öncelikle, babam 2 hafta önce kadar iş kazası geçirdi. üzerine 4 metreden transpalet düştü. işyeri iş saglıkcılarıyla rapor düzenleyip iki işçiye imza artırıyor. Olayı babam transpalet sürerken düştü diye bildirmişler. bizde ifade vercez ama bize ifadelerini onların yazdığı gibi vermemizi istediler. biz kanuna aykırı bir iş yapamayacağımızı bildirdik. bize dediler ki : iş sağlıkcıları işçilerden bilgi aldı ona göre düzenledik der geçeriz. bunların alacağı ceza hapis/para ne kadar dan başlar ve sgk da işyerine dava açar mı?

  27. Merhaba 2015 yılında lise staj döneminde iş kazası geçirdim fakat o dönemde beni herhangi hastaneye götürmediler ciddi sorunlar yaşıyorum tutulan tutanakları istediğim zaman tutanak tutulmadığını dile getiriyorlar napmam gerekir. Simdikten teşekkurederim

    1. Merhaba. İş kazaları sonucu istenecek maddi ve manevi tazminat davaları 10 yıllık zamanaşımına tabidir. Bu nedenle bir avukatla görüşerek tam ve kesin bilgi almanızı öneririm.

  28. selam ben 2014 de inşatta iskeleden düştüm ve beyin kanaması gecirdim amaliyat oldum ama iş sayibi sskamı hic yapmamıştı bende zaman sonra şikayetci oldum avkat tuttum ama tuttum avkat hic sayip cıkmadı sskaya bile bilgi vermemiş bende sskaya başvuru yaptım 2017 mayıs ayında ve yanımdaki calısan kişide şahitlik yaptı doruladı bunla ilgili sskadan para alma sansım varmı bazı arkadaşlar birmiktar verir diyorlar dorumu acaba bana lutven yardımcı olun saygılarımla

    1. Erol bey, iş kazası bildirimi olmuş muydu? Olmadıysa, yine de bu işin yolu mahkemedir. Gerekirse avukat değiştirerek dava açmalı ya da takip ettirmelisiniz.

  29. İyi günler. Babam 2010 yılının mart ayında petrol ofisinde gaspa uğrayarak vefat etti. Babamın çalıştığı işletmenin sahibi Büyükbabam. kısacası işverenimiz. o zaman ben ve kardeşim 12-14 yaşlarındaydık ve bize hiçbir bilgilendirme yapılmadı. 2017 yılı içerisinde olayı kurcalamam neticesinde sgk nezdinde işverenimiz Babamın ölümünü normal ölüm olarak göstermiş iş kazası bildirimi yapmamış. daha önce yasal olarak dava açma hakkımız olduğunu bilmiyorduk ve bu olayı öğrendikten sonra dava açmayı düşünüyoruz.(Sgk giriş tarihi 1.1.1999. ölüme bağlı olarak işten çıkartılma tarihi 5.8.10)Annem iki kardeşimle beraber 4 kişiyiz şuan nasıl bir yasal yol takip etmeliyiz. iş kazası bildirimi yapmadığı için işverene gelecek ceza miktarı ne kadardır. şimdiden teşekkür ederim.

    1. Merhaba. Öncelikle başınız sağolsun. İdari para cezasıyla ilgili net rakam vermem mümkün değil. Ama babanız işyerinde vefat ettiğine göre bu bir iş kazasıdır ve işveren nasıl bildirmiş olursa olsun, aksini ispat edebilirsiniz. İş kazası nedeniyle açılacak tazminat davaları 10 yıllık zamanaşımına tabidir. Bu da demektir ki, halen dava açabilirsiniz. Bir avukatla yüz yüze görüşerek detaylı bilgi almanızı öneririm.

      1. İlginiz için teşekkür ederim. İnsanların manevi duygularını sömürerek Böyle elim bir olayı örtbas etmeleri çok acı, üstelik bunun arkasında akrabanın olduğunu öğrenmek daha da kötüsü. Bize kol kanat germeleri gereken yerde, kolumuzu kanadımızı kırmışlar… Yasal hakkımızı sonuna kadar götüreceğim. Adalet geçte olsa tecelli edecektir! Çok teşekkürler.

Aşağıdaki yazılara bakmadan gitme!
Kapalı
Başa dön tuşu