Kat Mülkiyeti Kanunu

Ortak alan işgali nereye şikayet edilir?

Apartmanda ya da sitede ortak yerler, her kat sakinin kullanımına açık yerleri ifade eder ve haliyle ortak yerlerin kullanımı tek bir kat malikine özgülenemez. Ancak uygulamada ortak alanların bazı kat maliklerince işgal edildiği görülebilir. Peki, ama apartman ortak alan işgali nereye şikayet edilebilir?

Apartmanda ortak yerler neresidir?

Ortak yer, adında da anlaşılacağı üzere kat maliklerinin üzerinde ortaklaşa tasarruf etmek hakkına sahip olduğu alanlardır. Bahçe, çatı ya da kapıcı dairesi bilinen en temel ortak yerler olsa da ortak yerler bunlardan ibaret değildir.

Şu yazımda, ortak yer kavramını tüm ayrıntılarıyla açıklamıştım: https://mustafabaysal.com/ortak-yerler/

Tüm ortak yerlere yukarıdaki bağlantıdan ulaşılabilse de yazının da konusu olabilecek düzeyde önemli bazı ortak yerler aşağıda sıralanmıştır:

  • Ana duvarlar
  • Bağımsız bölümleri ayıran ortak duvarlar, tavan ve tabanlar
  • Avlular
  • Genel giriş kapıları
  • Antreler
  • Merdivenler
  • Asansörler
  • Kapıcı daire veya odaları
  • Genel çamaşırlık ve çamaşır kurutma yerleri
  • Genel kömürlük ve ortak garajlar
  • Sığınaklar
  • Çatılar
  • Bacalar
  • Yangın emniyet merdivenleri

Ortak yerlerin kullanımı

Ortak yerlerle ilgili ana kural; kat maliklerinin anagayrimenkulün tüm ortak yerlerine, arsa payları oranında ortak malik olmasıdır.

Bunlara göz atmadan gidersen, pişman olabilirsin!

Burada şöyle bir soru gündeme gelebilir? Evet, bahçede herkes dolaşır, çatıya herkes izin alarak anten vs. taktırır da; bazı yerlerde kullanım hakkı neye göre belirlenir?

Örneğin sığınakta, kömürlükte ya da otoparkta kullanım oranı nasıl belirlenir? Buradaki muvazene kat maliklerinin arsa payı olacaktır ve her bir kat maliki, arsa payı oranında ortak alanlardan yararlanmak hakkına sahip olacaktır.

ortak yerin işgali

Ortak yerin işgal edilmesi

Ortak yerin işgal edilmesi, bu yerlerin hukuka aykırı olarak bir ya da birden fazla kat malikince kullanılması anlamına gelir. En temel ortak yer işgal biçimleri şunlar olup bu örnekler elbette artırılabilir (Bu örneklerde kat malikinin izin almadığını ve yönetim planında buna ilişkin özel hüküm olmadığını varsayıyorum):

  • Merdiven boşluğuna ayakkabılık yapmak
  • Yangın merdivenine eşya koymak
  • Kapıcı dairesini yöneticinin özel kullanımına tahsis etmek
  • Bina dış cephesine klima ünitesi montajı yapmak
  • Sığınakta eşya biriktirmek
  • Kendisine ait olmayan kömürlüğü kullanmak
  • Bahçeye ağaç dikmek, bahçede izinsiz sebze ve meyve yetiştirmek
  • Apartman antresine sokak hayvanları için barınak ya da mama kabı yerleştirmek
  • Çatıya çanak anten taktırmak

Yukarıda yazılı işgal konularına itiraz edileceğini tahmin ediyorum. Örneğin şu soruların sorulması muhtemel olacaktır:

  • Kapımın önüne ayakkabılık koyamaz mıyım?
  • Anteni çatı yerine nereye taktıracağım?
  • Klima dış ünitesini evin içine mi monte ettireyim?
  • Sokak hayvanlarına yardım etmek suç mu?

Anlamanız gereken esas konu, ortak yer kullanımının ve ortak yerlerde yapılacak değişikliklerin çok net kurallara bağlanmış olduğudur.

Ortak yerlerde değişiklik

Apartmanda ya da sitede ortak yerlerde değişiklik yapmak için yasal çoğunluk sağlanması gerekir. Hiçbir kat maliki kendiliğinden kararlar alarak ortak yerlerde uygulayamaz.

Ortak yerlerde değişiklik yapılması konusunu yazının başında bağlantısını verdiğim yazıda anlatmıştım. Kısaca şöyle özetleyebilirim:

  • Ortak alanda yapılacak bir değişiklik FAYDALI (düzgün veya bunları kullanmanın daha rahat ve kolay bir hale konulmasına veya bu yerlerden elde edilecek faydanın çoğaltılmasına yarayacak) bir yenilik ise kat maliklerinin arsa ve sayı payı çoğunluğunun kararı yeter
  • Ortak alanda yapılacak değişiklik FAYDALI bir yenilik değilse kat maliklerinin beşte dördünün rızasının alınması gerekir.
  • Eğer bu çoğunluklar sağlanamıyorsa ve fakat yapılması gereken inşaat, onarım vs. zorunlu ise sulh hukuk mahkemesine başvurulur ve mahkemenin vereceği karar üzerine, hiç kimsenin rızasına gerek kalmadan iş yaptırılır.
apartman ortak alan işgali

Ortak alanlardaki işgalin durdurulması

Ortak alanda işgal var ve siz ne yapacağınızı bilemiyorsunuz. Gelin, somut bir örnek üzerinden ilerleyelim. Örneğimizde bir kat maliki, apartmanın ortak merdivenine ve kapısının hemen dışına bir ayakkabılık yapmış olsun.

Ortak yerde işgal anlamına gelen bu eylem üzerine süreç şöyle ilerlesin:

  • Bir başka kat maliki ya da yönetici bu kat malikini uyarmıştır.
  • Kat maliki, ayakkabı kirliliğinin önüne geçtiğini, bunun için kimseden izin alması gerekmediğini söylemiş ve ayakkabılığı kaldırmayı reddetmiştir.

Şimdi tam bu noktada zannediyorsunuz ki bir şikayet müessesesi var ve bu kat malikini oraya şikayet edeceksiniz, sorununuz çözülecek!

Hayır, böyle bir şikayet müessesesi yok. ALO bilmemkaç ya da CİMER şikayeti sorunu çözmez. Hiçbir kolluk kuvveti gelip de o ayakkabılığı oradan kaldırmaz.

Kat maliklerini kurulunu olağanüstü toplasanız, kurulun alacağı kararın PRATİKTE bir anlamı olmaz; çünkü en fazla o kat malikinin o ayakkabılığı kaldırması için uyarı kararı çıkar. Peki ama ne yapılabilir?

Ortak alanın işgali için sulh hukuk mahkemesi

Evet, adres çok nettir. Bu durumdan rahatsız olan kat maliki ya da yönetici sulh hukuk mahkemesine başvurmalı ve ayakkabılığın oradan kaldırılmasını talep etmelidir.

Mahkeme ortada bir işgal olduğuna kanaat getirirse, bu ayakkabılığın olduğu yerden kaldırılmasına karar verecek ve kaldırılmazsa kolluk kuvveti marifetiyle ayakkabılık yerinden kaldırılacaktır.

apartman ortak alan işgal

Ortak alan işgaline ilişkin Yargıtay kararları

Aşağıdaki Yargıtay kararları konuyu daha iyi anlamanızı sağlayacaktır:

“… Mahkemece; davalı tarafından yapılan ahşap zemin kaplamasının ortak alan olan bahçeye yapıldığı ve yapılan imalata 634 sayılı Kanunun 19. maddesi uyarınca 4/5 oranında kat maliklerinin onayının bulunmadığı gerekçesiyle, bilirkişinin ölçekli krokisinde (A) harfi ile gösterilen 4,50 m2 ve (B) harfi ile gösterilen 12,00 m2’lik toplamda 16,50 m2’lik ahşap zemin kaplamasının sökülerek ortak alanın onaylı projesindeki hale getirilmesine karar verilmiş, hüküm davalı … vekili tarafından temyiz edilmiştir.

Dosyadaki yazılara, kararın dayandığı kanıtlar ile yasal gerektirici nedenlere göre, yerinde görülmeyen temyiz itirazlarının reddi ile usule ve kanuna uygun olan hükmün onanmasına…” (20 Hukuk, 2017/9388 K.).

“… Dosya içindeki bilgi ve belgelerden, yargılama sırasında yerinde yapılan bilirkişi incelemesi sonucu düzenlenen rapor içeriğinden; kat mülkiyeti kurulu anataşınmazda davacı ve davalı tarafın bağımsız bölüm maliki olduğu, davalı tarafından klima dış ünitesinin zemin katla 1. kat arasında bulunan zemin kata ait kiriş sistemine monte edildiği anlaşılmaktadır. Ortak yere klima dış ünitesinin monte edilmesinin 634 Sayılı Kat Mülkiyeti Yasasının 19. maddesinin ikinci fıkrasına aykırı olduğu dikkate alınarak, mahkemece ortak yere müdahalenin önlenmesi ile klima dış ünitesinin kaldırılmasına karar verilmesi gerekirken yazılı gerekçe ile bu yönden davanın reddi yolunda hüküm kurulması doğru görülmemiştir…” (18 Hukuk, 2012/13130 K.).

SONUÇ                             

Apartmanda ya da sitede ortak alan şikayeti nereye yapılır? Yöneticiye, kat malikleri kuruluna, komşulara, akrabalara ve hatta yoldan geçen Hasan Amca’ya bile şikayette bulunabilirsiniz. Bunların birbirinden farkı ve yararı olmayacaktır.

Yapmanız gereken öncelikle diyalogla sorunu çözmek ve olmuyorsa, sulh hukuk mahkemesine başvurmaktan ibarettir. Ortak alandaki haksız işgalin kaldırılması ancak mahkeme tarafından sonuca bağlanabilecek bir taleptir.

Ortak alan kullanımına örnek olarak asansör bakım ve onarımı konusunda bilgi almak için de şu yazımda göz atabilirsiniz: Apartmanda asansör bakımı ne zaman ve nasıl yaptırılır?

Ortak alan işgali ile ilgili sık sorulan sorular:

Ortak alan işgalinde ne yapılmalı?

Yazı içeriğinde izah ettiğim sulh hukuk mahkemesine başvuru dışında yapılacak en önemli şey, sorunu diyalogla çözmek olmalıdır. Ayrıca mahkeme aşamasından önce, olayın ciddiyetini anlaması için, kat malikine ihtarname de gönderilebilir.

Apartman ortak alan işgali şikayeti nereye yapılır?

Ortak alan işgali için hiçbir yere şikayette bulunulmaz; sulh hukuk mahkemesine el atmanın önlenmesi için dava açılır.

Mustafa Baysal

Sizin için doğru ve değerli bilgiyi paylaşmaya çalışıyorum. Bu yazı gerçekten işinize yaradıysa ve teşekkür etmek istiyorsanız, yapmanız gereken tek şey onu PAYLAŞMAK.

Bunlara göz atmadan gidersen, pişman olabilirsin!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

32 Yorum

  1. Merhaba Mustafa Bey Apartmanda yaşıyorum yan dairede oturanlar merdivenlere eşya koyuyorlar bununla ilgili ne yapabilirim.

      1. Mustafa bey, üst katta oturan çarşaf,battaniye gibi çamaşırları bizim cam balkonu kapatacak şekilde takıyor.Uyardığımız halde hiç aldırmıyor. Hatta biz evde olmadığımızda halı takmış halının kirli suyu balkon camlarını kirletmiş resimlerini cektim. Bu konuda ne yapa biliriz. selam ve saygılar.

  2. Merhaba Mustafa bey yaşadığım bina 3 katlı ben 3 katında oturuyorum 1 ci ve 2 ci katlarda anne ve 1 ci katıda damadın üzerine yaptı oy çokluğu bizde deyip. Dış cephe camları küçülttü balkona camekan yaptı asansör boşluğunu dairesine bağlayıp oda ya çevirdi. Merdiven dairesinde 1 motor 2 bisiklet var. Çatıya giriş alanında kullanmadığı tüm ev eşyaları orak capa gibi v.s. uyarıda bulunduğunda biz burda akabayız oy çokluğu bizde diyor ben tek kalıyorum ne yapmam gerekir bilgi verirseniz çok sevinirim teşekkür ederim

    1. Merhaba, oy çokluğu değil isterse oy birliği olsun; mimari projeye aykırı hiçbir işlem binaya yapılamaz. Bahsettiğiniz bu değişiklikler binanın belediyeden onaylı mimari projesine aykırı ise, bir dilekçe sonucu belediye tarafından eski haline getirilmesi ilgililerden talep edilecektir.

  3. Merhabalar mustafa bey gömeç te bulunan yazlığım 3 blok olarak yapılmış sadece A blokta 0 no kapıcı dairesi mevcut tapudan öğrendiğimize göre kimsenin üzerine olmayan 3 bloğa ait kapıcı dairesi mütahit zaptetmiş zorbalıkla içine kiracı koyup herkesi tehdit ediyoraynı zamanda bodrumuda işgal etmiş içeriye malzemeler koymuş ve zincirlemiş ne yapabiliriz diye sormak istedim cevaplarsanız seviinirim iyi seneler diliyorum.

    1. Merhaba, işin hukuki kısmi son derece net. Kat maliklerinden birisi ya da yasal yönetici sulh hukuk mahkemesine başvurarak, ortak alandaki bu işgalin sona erdirilmesini talep etmelidir. Bir avukat size bu hususta yardımcı olacaktır Ayhan bey. Ancak öncesinde yönetim planınızı incelemenizi tavsiye ederim.

  4. Merhaba Mustafa Bey. Bizim oturduğumuz binanın yan kısmı projede otopark olarak gözüküyor. Binamız henüz 2 yaşında. Fakat daire 1 ve 2 topraktan satın aldığı için ve ilk kendileri oturduğu için kendilerine ayrı ayrı bahçe yaptırmış ve kendilerinin olduğu iddaa etmektedir. dolayısı ile diğer alt katta oturan ve aracını oraya park etmesi gereken daire sahibi aracını park edememektedir. Bu 2 daire balkondan kapı açmış, bahçelere ve binanın ortak alanına oradan erişebilmektedir. Yani o alanları kendi malları gibi kullanmaktadır. Ve beton zemine kimse aracını parketmesin diye hemen yandaki araziye de ( belediyeye ait ) beton kısmı kapatacak şekilde fidan ekmektedir. Benim sorum şu olacak. Balkonlara inşaat halinde kapı açılmış( kendileri müteahite açtırmış gibi duruyor ). Daha binada iskan yoktu. Bu şekilde iskan alındı. Bahçelerde kapılarda vardı. Ama projede bunlar yok. Bu bina nasıl bu şekilde iskan alabilir. Biz bu sorunları düzelttirmek için Belediye üzerinden mi işlem yaptırmamız gerekir yoksa Sulh hukuk mahkemesi aracılığı ile her 2 daireyi de mahkemeye mi vermeliyiz.

  5. Merhaba Mustafa bey ikamet ettiğim site 3 bloktan oluşuyor benim bloğun altında giriş katta 3 adet ortak alan bulunmakta bu ortak alanlar sadece benim bloğa mi ait yoksa tüm siteye mı ait olur teşekkür ederim.

  6. Merhaba Mustafa bey öncelikle verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.Benim yazlığımın verandasın tek güneş ve deniz gören yer üst kattaki komşum 2 ay önce mütahitin yaptığı kısa duvarı tavana kadar tuğla ile ördürerek bahçesine kömürlük yapmak için benim verandama girerek tavana kadar ördürmüş,benim deniz manzaram ve gün ışığım tamam en kapanmış (Bahçeler tapuda ortak alan olarak gözükmekte mutahit her daireye bı bahçe olarak kendi kafasına göre bölmüş) bian önce yıktırsam için nasıl bir yol izlemem gerekiyor yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler

    1. Tuğba hanım merhaba, sorunuzun cevabını yazımda zaten verdim. Dikkatli okumanızı tavsiye ederim.

  7. Merhaba Mustafa bey benim bir dairem var benden önceki mal saybi kiraya vermiş ben tabuyu aldığımda söyledim konturat yapalım diye yapmadı 2suh hukuk mahkemesi gerekceli karari ile kiraci oldugunu isbat edemedi davayı o aştı ret kararı çıktı yinede evi bosatmiyor bir ikikere söyledim evi bosat diye bayan olduğu için 62 84 yasaya dayanarak iftirayla bana uzaklastirma almış bu 3 ay daha bosatmam kapıma gelirsen seni içeriye attırırım diye tehdit ediyor

  8. Merhaba aparmanımızın alt katında kurumsal bir market var ve bahçemizin bir bölümünü ve sığınağımızı yaklaşık beş yıldır işgal ediyor bunun karşılığında ortak giderleri karşılıyor ki bu işgal ettikleri yere kıyasla devede kulak kalır ne yapabiliriz nasıl bir yol izlemeliyiz teşekkürler

    1. Merhaba, kat malikleri kurulu olarak karar alabilir ve kararı kurumsal firmaya tebliğ edebilirsiniz. Firma kurumsal bir firma ise ve sizin aldığınız karar da yasalara uygun ise, büyük ihtimalle işgale son verecektir. Aynı işlemi yöneticiniz de yapabilir. Buna rağmen işgal sona ermezse, bu yazımdaki usulü izleyebilirsiniz.

  9. Mustafa bey öncelikle güzel bilgileriniz için teşekkür ederim.bizim apartmanda yönetici watsap hattı olsun pano olsun hiçbir harcamayı paylaşmıyor.apartmanda başka birinin adına para yatirtiyor.ortak kullanımı lambanın süresini kafasına göre ayarlamış uzun yanıyor diye şikayet ettik umursamıyor mahkemeden once neyapmaliyiz

    1. Merhaba, ben teşekkür ederim. Yöneticinin harcamaları whatsapptan ya da panoda paylaşma zorunluluğu yoktur Fatma hanım. Apartmanınızda denetçi olmalı ve bu denetimi denetçi yapmalı. Yoksa, kat malikleri kurulu yapmalı.

  10. Mustafa bey size bir sorum olacak.Apartmanda 6 daire var.dairem dubleks 3 .katta ve üst kata kadar merdiven çıkıyor ben dubleksin olduğu kata kapı açtırmak istiyorum.Bir komşum kabul etmiyor.Sorum şu burada çogunlugun dediğimi olur yoksa herkesin kabul etmesimi gerekir.

  11. Merhaba mustafa bey,oturdugum sitede apartman sakini bodrum katı dişardan tuğlaları sökerek kendi aracı için kapalı otoparka çevirmiş bu durumda hangi kuruma şikayet etmeliyim.

    1. Merhaba, bunu kat malikleri kurulunda dile getirerek ilgili kat malikinin eski haline getirmesini istemelisiniz. Olmazsa ve yapılmazsa, sulh hukuk mahkemesine başvurarak eski haline getirme davası açabilirsiniz. Kazanırsanız, mahkeme buranın eski haline getirilmesini isteyecektir.

  12. Merhaba Mustafa bey. Oturduğum sitede her katta 2 adet yangın merdiveni bulunmaktadır. Site yönetimi Bu yangın merdivenlerinin bulunduğu her kata bir çöp kovası koydu ve çöpler burada toplanıp günde birkez alınıyor. Ve birçok zaman bu kovalar yetersiz kalıyor ve çöpler taşıyor. Kimi evini boyatıyor tüm atıklarını kovanın etrafına koyuyor, kimi yeni taşınıyor tüm atılacakları kovanın etrafına koyuyor. Kova yetmiyor yine heryer atık ve çöp doluyor.Çoğu zaman kat bölümü kokudan geçilmiyor. Pazar günleri çöp toplanmıyor yine tüm yangın merdiveni bölümü çöp atığı ile dolu oluyor. Yönetime bildirdiğimiz halde sorunu çözmüyor. Bu şekilde çöp bırakanları uyarıyoruz ama biz suçlu oluyoruz. bu durum karşısında bir kat maliki olarak ne yapabilirim? Yasal haklarım nelerdir?Teşekkürler.

  13. merhaba mustafa bey.Bizim apartman da birinci kat komple dükkan. DÜKKANI SATIN ALAN NALBURİYE FİRMASİ bina önü ,bina sağ taf ,bina ,sol tarafı olmak kaydı ile komple kapatmış olup kendi kullanımına dahil etmiş.Kendisi ne sorulduğunda mütahit firmanın kullana bilirsin dediğini söylüyor.bu vaat ile satın aldığını beyan ediyor.Ayrıca beledi ye yapılan şikayetlerde firmanın ruhsatsız olduğu da ortaya çıktı.FAKAT hiç bir şekil de uyuşma anlaşma sağlayamadık. bu konuda ne yapabiliriz.yardımlarınız için teşekkür ederiz.

    1. Merhaba, firmanın kapattığı alan yol tarafında ise ortak alan dışında kalır ve belediyeyle çözülmesi gereken bir sorun ortaya çıkar. Bu tür teknik konularda, bir avukatla görüşmek işinizi kolaylaştıracaktır.

  14. Mustafa bey iyi günler apartmandaki sığınağa kat malikleri 5 daire evlerine sığmayan túm eşyaları ve yiyecek çuvallarını oraya doldurmuş ve çöplük haline getirmişlerdir çok defa uyarilmalarina rağmen hiç umursamadan devam etmektedirler Bunu en kısa şekilde çözümlemek istemekteyiz 8 daireli bir binayiz .yardımcı olabilirmisiniz sulh mahkemesine avukat olmadan kazanma durumumuz olurmu

    1. Merhaba, bunun kısa çözümü ne yazık ki yok Nazan hanım. Sulh hukuk mahkemesine başvurmalısınız. Bunun için avukata ihtiyacınız olmaz, yazdıklarınıza göre konu son derece basit.

    2. Merhaba Mustafa Bey,
      4 katlı 8 daireli bir apartmanın 1. Katında yaşamaktayım.Apartman bahçesi çift yönlü yola bakmayan tarafını yatak odamın pencere bölümüne bahçe kapısı yaptırdım kat maliklerinden 1’i onu ilgilendiren durum olmamasına rağmen şikayette bulunacağını söylüyor nasıl bir yol izleyebiliriz oylama sonucu 8 daireden 5 i benim tarafımda

  15. Hocam selamun aleyküm bir sorum olacak benim oturduğum binanın sıgıklarını daire yapıp kiraya vermişler müsait kendine yapmış boşaltmıyo ayrıca giriş katları kendine tapuda arsa payını çok yazmış benim daire dubleks 200mtre 68 m arsa payı yazmışlar 110 metre giriş katına 80m arsa payı yazmışlar buna nasıl Birol izlemem lazım tl yazarsanız sizi arayabilirim

  16. Üstadım mrb lar..3 yıldır maliki bulunduğum meskene 3 yıl boyunca kiracı vardı bende başka bir ilde görevdeydim, bu yüzden durumlardan haberdar değildim. Bu yıl tayinle evimin olduğu ile gelip evime yerleştim fakat gördümki bikaç kişi zorbalıkla yada herkesi mecbur kılarak yönetici olmuş ve ortak alanlarla ilgili işgallerde bulunarak çoğu kişiye bu alanları kullandırmamışlar, sadece kendilerine tahsis edilmiş gibi kapıcı da dahil istedikleri yere sığınağa depolara otoparka hakim olmuşlar..bununla ilgili değişiklik ricasında bulunsamda bana bayan olduğum için asla yardımcı olmadıkları gibi baskılarına devam ettiler..bununla ilgili nereye nasıl şikayette bulunabilirim haklarımı nasıl kullanabilirim…

    1. Merhaba. Aslında sorunuzun cevabı yazımda mevcut olsa gerek. Tekrara girmek istemediğim için, kısaca özetleyebilirim: Kat malikleri kurulu. Evet, sorunlarınızın çözüm yeri öncelikle burası ve buradan sonuç alamazsanız da sulh hukuk mahkemesi. Ne yazık ki üçüncü bir çözüm yolu mevcut değil.

  17. Merhaba Mustafa Bey.
    Uygun bir konu başlığı bulamadığım için buraya yazdım. Bu sebepten dolayı özür diliyorum.

    Tek parsel üzerine 3 bloklu 78 bağımsız bölüm olan bir sitede Kat malikiyim.
    Müteahhit reklam broşürlerinde ve projelerinde ilan ettiği gibi ağaçlandırma, peyzaj gibi kısımları eksik, ortak alanlarda irili ufaklı gizli ve açık ayıplar var. Ve sürekli su alan asansör kuyuları gibi izolasyon sorunları mevcut.

    Konu ile ilgili bir çok kat maliki müteahhite sözlü olarak defalarca kez eksiklerin giderilmesini söylemelerine rağmen oyalamaktan başka bir şey yapmıyor.
    Bu durumda bizler de müteahhite dava açmak istiyoruz.
    Sormak istediğim asıl konu bütün Kat malikleri hepsi aynı andamı dava açması gerekir. Yoksa birkaç kat maliki bu davayı açsa yeterli olur mu?

    Yönetici dava açma konusunda isteksiz olduğundan bizlere bütün kat maliklerinin Bu davaya katılması gerekiyor aksi takdirde dava açılamaz diye beyan etmekte.

    Konuyla ilgili nasıl bir yol izlememiz gerektiği konusunda tavsiyelerinizi arz eder saygılar sunarım.

    1. Merhaba, açıkçası bu hususta bir fikrim olsa da avukat olmadığım için fikir beyan ederek sizi yanıltmak istemem; ancak size yol gösterebilirim. İşlerin bu noktaya geldiği bir anda artık en doğrusu bir avukata gitmeniz ve hukuki görüş alarak hareket etmeniz olacaktır. Müteahhidin ya da internette birilerinin ne dediğinin bir önemi olmaz. Önemli olan bir avukatın size ne cevap vereceğidir. Böylece kesin cevabı da almış olursunuz.

Aşağıdaki yazılara bakmadan gitme!
Kapalı
Başa dön tuşu