Kıdem Tazminatı

Kıdem tazminatı elden mi yoksa banka hesabına mı ödenmelidir?

Kıdem tazminatı elden ödenir mi?

Yıllar boyunca işyerine emek veren işçi için kıdem tazminatı önem arz eder. Çünkü kıdem tazminatı hem işçinin emeğinin karşılığı hem de yüksek rakamlara ulaşabilen bir ödemedir. İşçinin hak ettiği kıdem tazminatı elden ödenebilir mi yoksa mutlaka bankadan ödenmesi mi gerekir?

Kıdem tazminatı

Kıdem tazminatı alabilmesi için, işçinin o işyerinde en az 1 yıllık kıdeme sahip olması ve kanunun öngördüğü şekilde işten ayrılmış olması gerekir. İşçiye çalışmış olduğu her yıl için, en son ay brüt ücreti kadar ödenecek olan kıdem tazminatından damga vergisi hariç hiçbir kesinti de yapılmayacaktır.

İşçiye elden para ödenmesi

Ülke çapında çalıştırdığı işçi sayısı 5 ve üstünde olan işverenlerin, işçilerine her türlü ödemeyi banka aracılığıyla yapmaları yasal bir zorunluluktur. Ancak buradaki ödemeden kasıt, iş ilişkisi devam ederken yapılan ödemedir. İşçiye elden para ödenmesi hem işçi için bir haklı fesih nedenidir hem de devlet tarafından tespiti halinde idari para cezası uygulanmaktadır.

Kıdem tazminatı ödemesi

Bu ödemenin elden mi yoksa bankadan mı yapılacağının cevabını verebilmek için öncelikle ibraname kavramını bilmek gerekir. İbranameyle ilgili daha önce açıklayıcı bir yazı yazmıştım. Burada önemli bir hususu tekrarlamak istiyorum.

elden kıdem tazminatı ödenir mi

01.07.2012 tarihinde yürürlüğe giren yeni Türk Borçlar Kanunundan önce, ibranameyle ilgili esaslar Yargıtay tarafından içtihatlarla belirlenmişti. Ancak Türk Borçlar Kanunu ibranameyi düzenlemiştir ve bu tarihten itibaren de bu yeni kurallar geçerli olacaktır.

İbranamenin geçerli olması için gereken koşullardan birisi de, ibranamede yazılı rakamların mutlaka banka aracılığıyla ödenmiş olmasıdır. Öyle ki; ibranameyle ilgili diğer tüm şartlar sağlanmış olsa bile, işveren işçisine ödemeyi elden yaparsa, yine de ibraname geçersiz kabul edilecektir. Öyleyse kıdem tazminatının da mutlaka banka aracılığıyla yapılmasının, ibranamenin geçerli olması açısından şart olduğunu söyleyebiliriz.

SONUÇ

İşçi ile işveren arasındaki iş ilişkisi sona ermiş ve işveren tarafından bir ibraname hazırlanmışsa, bu ibranamede yer alan kalemlerden birisi de kıdem tazminatıysa, ödemenin mutlaka banka aracılığıyla yapılması gerekir. Aksi takdirde, ibraname geçersiz olacak ve bir makbuzdan öteye gidemeyecektir.

Yine de kıdem tazminatının hiçbir şekilde elden ödenemeyeceğini de söyleyemeyiz. Çünkü buna dair bir yasak ya da idari bir yaptırım yoktur. Dileyen işveren, işçisinin kıdem tazminatını elden ödeyebilir ve karşılığında işçiden imza da alabilir.

Ama aklı başında bir işveren, işçisinin kıdem tazminatını banka aracılığıyla ödeyecek ve böylece ileride doğabilecek olası bir anlaşmazlık durumunda, işçiye yaptığı ödemeyi rahatlıkla kanıtlayabilecektir.

Mustafa Baysal

Sizin için doğru ve değerli bilgiyi paylaşmaya çalışıyorum. Bu yazı gerçekten işinize yaradıysa ve teşekkür etmek istiyorsanız, yapmanız gereken tek şey onu PAYLAŞMAK.

Bunlara göz atmadan gidersen, pişman olabilirsin!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

73 Yorum

  1. 30.05.2023 tarihinde işyerim izmire taşındı ve herhangi bir alacağım olmadığına ihbar süreside dahil olmak üzere dair belge imzaladım tazminatımı hesapladılar ve o belgede banka hesabından alacağıma dair olan kutucuğu işaretledim ancak hala ödemeyi almadım dava açmam durumunda kimn aleyhine olur. (Ancak bizi 1 hafta içinde söyleyip boşlattılar benimle beraber 2 çalışan daha var hepimiz belge imzaladık mecburen fakat dava etmemiz durumunda sonuç ne olur ya da paramızı alabilir miyiz?

    1. Merhaba, böyle bir konuyu bu aşamada avukata danışmanız daha doğru olur. Bilgi vererek sizi yanıltabilirim.

  2. Öncelikle selam benide arabulucuya gönderdi tazminatı verecem diye bende verecek diye arabulucuda imza attım ama aşa yukarı 20 gün olmasına rağmen ödeme yapmadı şimdi tüm haklarimi kayipmi etmiş oldum bu konuda bi aydinlatirsan sevinirim bankaya göstermek zorunda degillmi acaba

  3. Mustafa bey merhabalar 2018 itibariyle aynı firmada çalışmaktayım 2019 Mart ayı itibariyle birden fazla maaş hacizi yazım geldi firmama Ağustos ayı itibariyle iş yerinden sağlık nedeniyle çıkış alicam tazminatım şuan devam eden hacizime mi sadece toplu ödeme yapılır

  4. Merhaba ekim sonu veya kasım başı askerlik görevim için işten ayrılacağım 1.5 senedir çalışıyorum askerlik belgemlee gittiğim takdirde bana tüm haklarımı nakden aldım gibisinden kağıt imzalattırırlarsa kıdem tazminatımı almadan sizce imzalamalımıyım?

    1. Merhaba, önce haklarım sonra imza deyin… (Zaten yaptıkları işlem geçersiz kanun karşısında o da ayrı konu… İbraname süresi denilen bir şey var)

  5. Şuanda maasimda haciz var aydan aya kesiliyor emekliliğine de 14 ay kaldı tazminatına el konurmuveya tazminatımı elden alabilirmiyim teşekkürler

    1. Merhaba, işverene ulaşmış bir icra emri olduğu müddetçe, kıdem tazminatınızın borcunuza mahsup edilmesi gerekir. İşveren bunun yerine elden ödeme yapmayı tercih ederse suç işlemiş olur.

  6. Merhaba : Ben Apartman Görevlisiyim (Kapıcı) çalıştığım apartman yönetimi her yıl 31 Aralıkta işten çıkışımı verir ibraname imzalattırır kıdem tazminatımı bankaya hesabıma yatırır. Ancak 3 0cak ta belirli süreli iş sözleşmesi imzalatıp tekrardan işe girişimi yapar bu durum yasal mıdır. ilerde yasal olarak herhangi bir hak talep edebiliriyim.

    1. Karşılıklı kabul ettiğiniz sürece yasal olmayan bir şey görünmüyor uygulamada. Ayrıca haklarınız da ödenmiş. Ama hukuken bu şekil sözleşmeler zincirleme yapılmış kabul edilerek ilk sözleşme tarihinden itibaren belirsiz süreli olarak kabul edilir Yargıtayca.

  7. Kolay gelsin. 21.02.2020 tarihinde bana ibraname ve maaşımı nakden aldım yazılı kağıt imzalattılar ama altına çıkış tarihim olacak olan 29.02.2020 tarihini yazmamı istediler ve nakden yazdığı için bende imza attığım için herhangi bir aksi durumda bir hak talep edebilir miyim? Ve ben o evrakların asıl suretlerini bulup alırsam iş verene de paramı verdikten sonra geri vereceğimi söylersem kendimi güvene almış olur muyum? Muhasebeciye imzalı kağıtları renkli fotokopi olarak gönderdi ama bu sorun olur mu ben asıl nüshalarını almış olsam bile. Bilgilendirirseniz sevinirim.

    Not : iş yerinde çalışan olarak sadece ben varım

    1. Merhaba, bu kadar zorlanmayın, hiç gereği yok.
      Muhasebecinize bu ibranamenin zaten hukuken geçerli olmadığını söyleyin. (Türk Borçlar Kanunu Madde 420’ye göre sözleşme fesih tarihinden itibaren en az 1 ay sonra tanzim edilmeli ve imza altına alınmalıdır işçi tarafından. Aksi durumda hükmen geçersiz/yok hükmünde kabul edilir)

      Ayrıca tüm ödemeleriniz banka kanalı ile yapılmalı ve ödemenin işverence ispat edilir olması gereklidir. Ödeme gününü öğrenin ve bekleyin. (Elden ödeme kabul etmemenizi tavsiye ederim)
      Kolay gelsin…

  8. 2016 Şubat ayinda işten çikarildim.isveren kendi yazımla istifa imzalattı bana ve kıdem tanzimatimi aldım diye makbuz imzalattı fakat ödeme yapmadı.Ben de işsizlik maaşı almak için kabul ettim.Şimdi dava açsam ya da arabulucu ve ihtar çeksem kıdem ve ihbar alabilirmiyim?

  9. İşyerinden ev almak için tazminatı mı istedim. Muhasebeci hesapladı 20.000 lira dedi, patronda 10.000 lirayı alıyorsa alsın dedi. Kabul ettim muhasebe çıkışımı ve yeniden işe girişimi yaptı. Hiç bir şeye itiraz etmedim ama beni çalıştığım yerin avukatı ara bulucuya götürdü ve 20.000 lira alacağımı söylememi istedi 4 taksit, 2 elden, 2 bankaya. Arabulucuda 20.000lira alacağıma imza attım. Şirketin muhasebesinde 2 taksit 5 ve 5 toplamda 10.000 lira aldığıma dair imza attım 2 makbuza. Çalışmaya devam ettiğim için attım. Sonuç ne olur acaba

    1. Hüseyin bey işin içince arabulucu girdiği için bir şey diyemiyorum. Arabulucu tutanaklarını görmeden, yapılan işlemleri bilmeden bir şey diyemem.

  10. Adıma vergi borcu bulunmakta olduğu için kıdem tazminatı ödememin eşimin hesabına yapılmasını isteyebilir miyim?

    1. Merhaba. Böyle bir talepte bulunabilirsiniz; ama işveren bunu kabul edip etmemek konusunda takdir hakkına sahip olacaktır. Dilerse, sizin hesabınıza ödemeyi yapma hakkına sahiptir.

  11. Merhaba maaş aldığım yerin ıban nosunu değilde diğer bankaların veya ptt hesabını versem olur mu ? Ve nekadar sürede ödeme yapılır kendim çıkmadım çıkarıldım

  12. 1 hafta önce 04 koduyla işten çıkarıldım. Kıdem tazminatı, ihbar tazminatı hakkım bulunuyor. Evraklara peşin aldığıma dair imza attım fakat daha 1 hafta oldu ve verdiklerine dair kanıtları yok yatıracaklarını diye imzaladım. Bugün Yıllık izin ücretimi istedim yatırdılar diğer tazminatları ne zaman yatıracaksınız diyorum kalanı elden aldın bişey kalmadı diye yalan konuşup tazminatın üstüne yatıyorlar ama bu ödemeler banka üzerinden verilmek zorunda bilmiyorlar mı? İhtarname çekeceğim başka ne yapmam gerekiyor?

  13. Merhabalar benim sorum söyle olacak özel sektörde 3 sene çalıştım tazminatımı elden almak istiyorum bankaya olan borcumdan dolayı eğer elden alırsam faiz indiriminde yararlanmak istiyorum ama iş veren kabul etmiyor elden alabilirmiyiz iş verenebir sıkıntı çıkarmı tazminatımı elden ödese

    1. Merhaba. İşveren, eğer işyerinde çalışan işçi sayısı 5 ve üzerindeyse, size tün ödemeleri bankadan yapmak zorundadır. Diğer türlü elden ödemeye işvereni zorlamak mümkün olmaz.

  14. ben özel bir şirkette 2004 mayısın 1.de işe başladım ve 30 03 2010 da emekli oldum vbe aynı işyerinde çalışmaya devam ediyorum beni 20 07 2011 tarihine kadar sigortasız çalıştırıp bu kaçak zamanda elden ödeme yapılmış ve 2011 .in 7.ayın 20 sinde sgdp li olarak çalışmaya başladım ta bu 17 03 2019 senesine kadar hala çalışıyorum bu emekli olduktan sonra yaklaşık 2 sene kadar sonra borçlarımdan dolayı para istedim bunlarda 8000 bintl 4000 bin 4000 yatırdılar ben patrondan kıdem tazminatımı istediğimde sen ihtıyacını al sonra ayrildığın zaman hesabından düşeriz demişti ben yarın birgün ayrılacağım zaman haklarım yanarmı ne yapmalıyım bir yol gösterirseniz sevinirim teşekkürler

  15. Merhabalar 2014 yılında tazminatlı çıkış yaptım ama para hesabıma yatmadı 1 yıl önce avans verdi banka aracılığı ile ona tutabilir mi ama çıkış evraklarını ben imzaladım bununla ilgili bir hak
    talep edebilirmiyim

    1. Elbette hakkınızı arayabilirsiniz; ancak mahkeme durumu değerlendirir ve hesabınıza yatan paranın niteliğini belirler. Ona göre de karara varır. Sonucu şimdiden bilmemiz mümkün olmaz İbrahim bey.

  16. Merhabalar ben işyerimden 19.11.2018 tarihinde karşılıklı anlaşarak ayrıldım kıdem ve ihbar tazminatımı banka hesabıma yatırılarak aldım. Yalnız işten ayrılma nedenimi 22. Madde üzerinden gösterdikleri için işsizlik alamıyorum bunun için ne yapmalıyım. Birde kıdem ve tazminatımı banka dekontlarında maaş ödemesi olarak göstermiş kıdem ve tazminat ibareleri geçmiyor ne yapabilirim.

    1. Merhaba. İşkur’a başvurabilirsiniz, oradan aldığınız cevaba göre hareket etmeniz daha doğru olacaktır. Ama İşkur da büyük ihtimalle mahkeme kararı isteyecektir.

  17. 2004 debaşladım.2014de karşılıklı işimi sonlandırıp tekrar işe başladım.16000 küsür tazminat aldım bunun vergi iadesi ne kadar mevcuttur

  18. Merhaba, 1 ay önce çalıştığım işyerinden bir kaç kişi çıkarıldık, bize ödemeyi 15 gün sonra yapabileceğini söyleyen işverenimize güvenerek verdikleri ibranameyi işten çıkarıldığımız gün ” ödemeyi nakden elden teslim aldım. ” yazdırılarak imza attırıldı. Fakat tazminatlarımızın ödemesi hala yapılmadı. Bu konuda ne yapmalıyız

  19. Merhabalar benimde bir sorum olacaktı ulkeler arası cok buyuk bir güvenlik sirketinde 4.5 yıl Ö.G.G olarak gorev yaptım.. ve kimlik kartımın iptal edilmesinden dolayı.. sirketten cikarildım… kıdem tazminatım ve diger hak edişlerim… sözlü olarak ödenecegi söylenerek tazminatım ve hakedislerim madde madde belirtilmis olarak ibraname imzaladım.. bu tazminat ödenmezse ibraname imzaladıgım halde tazminatimı alabilirmiyim bu arada ibranamede belirtilen tum meblaglar banka hesabıma ödendiginden felan aldım da yazıyor.. lutfen cvp ınızı bekliyorum

  20. Merhabalar.

    Çalışmış oldugum sirketten yakin zamanda kıdem ihbar tazminatımı alarak ayrılacağım. Yatirilacak olan tazminatlarımı ben maaş hesabim olan yapi krediden almak istemiyorum. Kendi adıma olan akbank hesabıma yatırılmasını is verenden talep edebilirmiyim. Yardinlariniz icin simdiden tesekkur ederim.

    1. Merhaba. İşverenin bunları banka hesabına ödemesi gerekir. Dolayısıyla hangi banka hesabı olduğu fark etmez. Ama maaşınızda haciz varsa ve işverene bununla ilgili resmi yazı gelmişse, işverenin hacizden kaçınmak için bunları yapmaması gerekir.

  21. Ben işverenden istediğim tazminatın altında hesabıma para yatırdı.Arabulucuya gideceğim bir kaç gün sonra bu yatırdığı para iade mi etsem ne yapmam gerekiyor ben

    1. Merhaba. Ödenen kısmı iade etmenize gerek yok, hakkınız olduğunu düşündüğünüz kalan miktar için arabulucuya başvurmanız yeterlidir. Durumu dilekçede zaten belirtirsiniz.

  22. Merhaba, 23 sene ziraat bankasinda cay ocaginda calistim , banka bana ne sigorta odedi ne maas piyasadaki cay fiyati 1 tl ise bana 50 krs a personel cay sattirdi nihayet 23 sene bu sekilde calistim kendi tarim sigortamdan odeyerek emekli oldum.. Nitekim 23 sene sonra banka bana artik boyle olmayacagini kendi iclerinde personel isletecegini soyleyerek beni isimden cikardi.. Soruyorum sigortayi gectim kendim emekli oldum acaba 23 sene emek verdigim isimden bankadan kidem tazminatimi alabilir miyim…

    1. Durumunuzu bir avukata danışmalısınız. Banka ile aranızdaki iş sözleşmesinin içeriğine ve diğer durumlara göre sonuç değişecektir.

  23. merhabalar ben taybet benim bir sorum olacak.3 yıl calıştığım iş yerinden çıkmak zorunda kaldım kendi isteğimle .iş verene ricada bulundum beni siz çıkarın dedim .tamam dediler şimdi işsizlik parası alıyorum.kıdem tazminatını bankaya yatırıp tekrar geri vermemi söylediler ne yapmalıyım..imza da atdım iş yerinde

    1. Merhaba. Bu konuda bir şey söylemem doğru olmayacaktır. Neticede, işverenle aranızda bir anlaşma olmuş ve buna göre hareket edip etmemek sizin tercihiniz olacaktır.

      1. zeynel bey doğru biz bir antlaşma yaptık ama iş veren benim çıkışımı yaptıktan sonra elaman çıkışı yaptı kıdem tezminat ları nı aldılar arkadaşlarım .şimdi bende kendimce en azından yarısını verin dedim .kabul etmediler.şimdi kıdem tazminatını almak için hangi yolu izlemeliyim.zararlı çıkarmıyım

  24. Merhaba ben isyerine açmış olduğum davayı 3 yıl sonunda kazandım.avukatım hak ettiğim tazminatı dava açmış olduğum iş yerinden almış ve bana elden ödeme yaptı.banka hesabıma ödeme yapılmadığı için avukati ve iş yerini nereye şikayet edebilirim

    1. Resul bey bende aynı dava sürecindeyim merakımı mazur görün ne kadar süre çalışmıştınız ve nekadar tazminat aldınız davanız 3 yıl mı sürdü temyize de gittimi bayram yemek senelik izin hepsini aldınızmı çok merak ediyorum lütfen cevaplarmısınız teşekkür ederim

  25. Merb hocam ben 4 yıldır bir fabrikada calisyorum,Ocak ayında bir günlük girdi çıktı yapılacak bunun nedeni sirket ihaleyi alamazsa ihbar vermek zorunda kalmamak icin.benim sorum ise şu benim bankaya borcum var kefillikten dolayı şuanda maasim hacizli budurumda kıdem tazminatimi elden imzalı dilekçeyle alabilirmiyim

    1. Merhaba. İşverene ulaşmış bir icra müdürlüğü yazısı varsa, işveren kesinti yapmadan, elden ya da bankadan size kıdem tazminatı ödeyemez.

  26. Selamlar
    İş yerinde bir tartışma nedeni ile patron tarafından çıkarıldım..maaşımızı bankadan almaktayız..işten çıkışında bazı evraklara imza attım malesef sinir bozucu bir durum içindeyken okumadım..işten çıkışım sebeb göstermeksizin fesih olarak görülüyor 04 kod….ihbar ve kıdem tazmınatı davası açabilirmiyim..iş yeri mahkemeye tüm haklarımı aldım gibi bir evrakla gelirse mahkeme bu imzayı dikkate alır mı ?

    1. Merhaba. 4 kodu sizin lehinizedir. Bir an önce arabulucu başvurusu yapmanızı öneririm.

      1. Arabulucu derken yani daha önce tazminat davası açamıyorum..peki bu arabulucu başvurusunun bir süresi varmı ?

          1. Zeynel bey 04 kodu ile işsizlik odenegine başvurdum onaylandı ödeme planıda görülüyor..bu safhada işveren benim alacak için yasal yollara başvuru yapmakla birlikte ihbar ve kıdem tazminatı ödememek için işkura dilekçe verip bu hakettiğim onaylanan işsizlik ödeneğini iptal ettirebilirmi ? ettirebilirse nasıl bir kanıt belge sunması gerekir ?

          2. Merhaba. İşveren çıkışınızı vereli 10 günü aşmışsa, endişelenmenize gerek yok. İşveren işsizlik maaşı almanızı engelleyemez.

  27. Merhaba,3 yıl önce 2015 yılında çalıştığım özel okul sahipleri el değiştirdi,eski yöneticilerimle 8 yıl çalışmıştım.Eski yönetim bizim herhangi bir tazminat hakkımız olmadığını bize ssk olarak yüksek ödediklerini belirtti ve bize yıllardır çalıştığımız için bir gönülleme parası vereceklerini belirttiler teşekkür mahiyetinde,ayrıca onlarla sıkıntı yaşarsak yeni yönetimin de bizimle çalışmayacağına dair üstü kapalı da bir tehdit aldık.O dönem çekinip bir çoğumuz buna evet dedik çünkü yeni bir kurum bulma şansımızın olmayacağı bir tarihti.Sonra her birimize farklı gönülleme ücreti verdikten sonra mesela ben 3000 tl aldım ve buna sevinmiştim bize banka da küçük bir imza işimiz olduğu söylendi ve bankaya götürüldük,orada toplu şekilde hepimize dekontlar imzalatıldı ve çıktık.İmzayı bizzat kendimiz attık ama katakuleye gelmiştik,çünkü son maaşımızı almak için atm den para çekerken bir de ne görelim mesela benim hesabımda 18.000 küsür lira para kıdem tazminatı olarak yatmış ve çekilmiş.Ancak ben bu paranın bir kuruşunu bile görmedim sadece 3000 lira gönülleme parasını elden aldım.Şimdi düşünüyorum da cahil ve korkak davranmışım,bu işin peşine düşmek istiyorum.paranın yattığı ve bankadan geri çekildiği saat belli bu kadar yüklü para atm den çekilemez,kamera kayıtlarına bakılsa vezneden de çekişim yok ama giriş çıkış yapılmış,ne yapmalıyım çok teşekkür ediyorum.

    1. Fatma hanım, bahsettiğiz sorun ne yazık ki sadece size özgü değil. Para hesabınıza girmiş ve çıkmış. Yapabileceğiniz tek şey şansınızı denemek ve dava açarsanız mahkemede, bankadan para çekilmesine dair dekontu talep edip kim tarafından alındığını belirlemektir. Alan şahıs, işvereninizle bağlantılıysa bir ihtimal olabilir. Yine de işinizin zor olduğunu söylemeliyim.

  28. Ben ulkemizde onde gelen zincir bir fast food restoraninda 2 yildir yoneticilik yapiyorum askerlik dolayisiyla ihbar suresini goz onunde bulundurarak cikis verdim kidem ve son maasimi alacagim tarihte askere gitmis olacagimdan dolayi ibraname adi altinda maas ve tazminatimin tutarini gosteren 2 ayri kagit bir nevi bordro imzaladim bunlardan birinde alacagimin olmadigi yaziyordu isci sayisi 5 ya da 10dan fazla olan yerler banka araciligi ile odeme yapmak zorunda oldugu icin is veren herhangi bir sey odemiyorum deme luksune sahip mi sonucta elden veremez bankadan da henuz odeme yapilmadi onumuzdeki hafta arasi yatirilacagi soylendi franchisee sube ancak kurumsal bir firmaya bagli burasi yardiminiz icin simdiden tesekkurler

    1. Merhaba. İbranamede ya da bordroda yazılı ödemeler bankadan yapılmadıkça, aksini her zaman ispat edebilirsiniz.

  29. 21 12 2013 ile 13 11 2017 tarihleri arasında özel sektorde çaliştm anlaşmali olarak istrn ayrildm patron senet vererek tazminat haklarimi elden aldığıma dair senedin fotokopisine imza attirdi şimdi ödeme yapmicani beyan ediyor mahkemeye verirsem sonuç alabilirmiym. İyi akşamlar.

    1. Fatih bey, elbette alabilirsiniz. İyi bir avukatla görüşebilir ya da doğrudan kendiniz de dava açabilirsiniz.

  30. Çalıştığım iş yerinde herhangibi bir izin hakkım yok 365 gün calistiriliyorum iş yerimden çalıştığım pazar günlerin parasını nasıl alırım

  31. Merhaba 01,09,2016 yılında işbaşı yaptığım firmadan 28.11.2017 tarihinde işten çıkarıldım tüm haklarımın tarafıma banka yoluyla ödeniceği bildirildi ihtar kıdem ve yıllık izin ve son maaş bordorolarım tek tek tarafıma gösterildi bordoroların altında tüm haklarımı nakden aldığım yazmasına rağmen muhasebe bölümü tarafından imzanın geçerliliğinin olmadığı banka üzerinden yatmasının zorunlu olduğu ve şirketin normal ödeme prosedürüne göre ödemelerin 15.12.2017 maaş ödeme gününde banka maaş hesabıma yapılacağı söylendikten sonra evrakları ve ibranameyi imzaladım ancak şuan araştırmalarım ödemenin eldende yapılabileceği şeklinde bunula ilgili banka hesabıma ödeme yapılmazsa nasıl bir yol izlemeliyim teşekkürler kolay gelsin.Çalıştığım şirket 10 ve üzeri çalışana sahip.

    1. Emre bey, normalde ibraname sonrası alacakların bankadan ödenmesi gerekir. Biraz daha beklemenizi öneririm.

  32. sgk giriş tarihi :1995
    sgk gün sayısı :6000 günden fazla
    yukardaki bilgiler doğrultusunda taşeron işçi olarak kamu -devlet kurumunda çalışan ve her yıl giriş çıkış yapılan , kişinin ,kendisi istifa ederse kıdem tazminatı alabilir mi?

  33. Merhabalar ben işyerinden çıkartıldım ve çeşitli kağıtlara imza attırdılar maaşım +tazminatı +izin param la ilgili tazminatım ödenmezse hak talep edebilirmiyim bunun şikayet süresi varmı

  34. Evlilik nedeniyle iş yerime noter aracılığıyla ihtar cektim. İş çıkış ibranamede belgesinde tüm haklarımı aldım die bir madde mevcut kidem tazminatimi 7 is gün içinde i ban num.yatirilmasini istedim. Para yatmadan tüm haklarımı aldım diye imzalasam sorun olur mu? Yoksa para yatsın daha sonrami imza için gitmeliyim.

    1. Merhaba. Para almadan imza atmanızı önermem. İmza atsanız bile bunun aksini elbette mahkemede kanıtlamanız mümkün olabilir; ancak doğru olan, para almadan imza atmamaktır. Yine de işverenle aranızda bir güven ilişkisi varsa, imza attıktan sonra paranızı almayı da düşünebilirsiniz.

  35. Merhaba ben 14.04.2016 tarihinde ise basladim. 18.08.2017 tarihinde isveren isten cikardi ve ihbarname ve isten cikarma sebebine unsur bi evrak getirdi. Ve ben imzalamadim ve isten cikarma ayni gun icinde oldu ve kdem tazminatini bankaya yatiracagiz dediler bu durumda tum yasal haklarimi kullanmak istiyorum tavsiyede bulunurmusunuz ve ayrica nekdar tazminat alacagim bilmiyorum

    1. Şahin bey, bir an önce noter ya da PTT kanalıyla ihtarname göndermenizi ve kıdem tazminatınızı talep etmenizi öneririm. Ödenmezse, dava açarak hakkınızı alabilirsiniz. Kıdem tazminatınızın yaklaşık rakamını, sitemizdeki hesaplama aracını kullanarak da bulabilirsiniz.

  36. Mrb ben size bi yazıda bulundum cvplarsaniz sevinirim bize sorun da yazdim yazımı kıdem tazminatı için şimdiden tşkler

  37. 7 yıl kıdem tazminatım vardı.iş değişikliği yaparak başka bir işe girdim.kıdem tazminatımı vereceklerini söyleyerek istifa ve ibraname imzalattılar.fakat vermediler.hakkım mevcutmudur.

    1. Burak bey, iş değişikliği yaptıysanız yani istifa ettiyseniz, kıdem tazminatı hakkınızı yitirirsiniz. Buna göre, kıdem tazminatınızın ödenmemesi normal olabilir.

Başa dön tuşu