Konut KapıcılarıDilekçeler / TutanaklarKat Mülkiyeti Kanunu

Kapıcı tutanak örneği

Kapıcının yapması gereken görevler belli olduğu gibi hakları da baştan bellidir. Bu görevler ve haklar dengesinde, hem kapıcı hem de yönetici ya da kat malikleri kurulu üzerine düşeni yapmakla mükelleftir. Kapıcı görevini aksattığında yönetim bunu bir tutanağa bağlamak isteyebilir. Kapıcı tutanak örneğini sizin için hazırladım.

Apartman görevlisine tutanak tutulması

Apartman görevlisi ya da kapıcı, görev unvanı ne olursa olsun, niteliği itibariyle işçidir. Böyle olunca kapıcının tabi olduğu kurallar 4857 sayılı İş Kanunu ile belirlenir.

Kapıcının yaptığı yanlış bir işi ya da İş Kanunu’na aykırı bir faaliyetini kayıt altına almak isteyen yönetici ya da yönetim ise bunu bir tutanakla tespit etmek yoluna gidebilir.

Kapıcının görevleri

Kapıcının görevlerinin neler olduğunu şurada yazmıştım: https://mustafabaysal.com/kapicinin-gorevleri/

O yazıdan da göreceğiniz üzere kapıcının hem İş Kanunu’ndan hem de Konut Kapıcıları Yönetmeliği’nden kaynaklanan görevleri mevcuttur

Bunlara göz atmadan gidersen, pişman olabilirsin!

Hangi mevzuat metninden kaynaklanırsa kaynaklansın, görevini yerine getirmeyen bir kapıcı ile apartman ya da site sakinleri çalışmak istemeyecektir.

Kapıcı hakkında tutanak tutulması

Kapıcı İş Kanunu’na tabi olarak çalıştığına göre, hem işveren olarak kat malikleri kurulunun hem de işçi olarak kapıcının hakları vardır. İki taraf da uygun şartlar oluştuğunda haklı fesih yaparak iş akdini sona erdirmek hakkına da sahiptir.

İşveren sıfatıyla kat malikleri kurulunun ya da onun yetki verdiği yöneticinin kapıcıyla ilanihaye çalışmak mecburiyeti bulunmaz: https://mustafabaysal.com/yonetici-kapiciyi-isten-cikarabilir-mi/

İşte kapıcının görevini yapmamasından rahatsız olan yönetim bunu tutanağa bağlamak isteyebilir ya da kapıcının ani bir fiili tutanakla tespit edilmek istenebilir.

kapıcı tutanak örneği

Kapıcı tutanak örneği

İşte böyle bir durumda; tutanak düzenlenmesine sebep olan durumun, olayın tarihinin, yerinin ve zamanının ve şahitlerinin yer aldığı bir tutanak düzenlenmesi gerekir.

Örnek olarak aşağıdaki kapıcı tutanak örneğini kullanabilirsiniz:

SONUÇ

Görevini yerine getirmeyen ya da yapmaması gereken bir fiili gerçekleştiren kapıcının bu durumunun tutanak altına alınması gayet doğaldır.

Buradaki amaç, yapılan bu yanlışı ya da eksikliği kayıt altına almak ve bu tutanak ile kapıcıyı işten çıkarmak olabileceği gibi; kapıcının bu tür yanlışları tekrar yapmaması için de bu tutanaklar düzenlenebilir.

Hangi amaçlar düzenlenirse düzenlensin; tutanaklar gerçek bilgiyi yansıtmalı, zamanında düzenlenmeli, varsa şahitlere yer vermeli ve özlük dosyasında muhafaza edilmelidir.

Ayrıca tutanak ile kapıcının işine tazminatsız son verilecekse, bunun için hak düşürücü süre olduğunu hatırlatmak isterim: https://mustafabaysal.com/hakli-nedenle-fesihte-6-is-gunluk-surenin-onemi/

Mustafa Baysal

Sizin için doğru ve değerli bilgiyi paylaşmaya çalışıyorum. Bu yazı gerçekten işinize yaradıysa ve teşekkür etmek istiyorsanız, yapmanız gereken tek şey onu PAYLAŞMAK.

Bunlara göz atmadan gidersen, pişman olabilirsin!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Aşağıdaki yazılara bakmadan gitme!
Kapalı
Başa dön tuşu