Kat Mülkiyeti Kanunu

Apartman aidat miktarının belirlenmesi

Bir apartmanın ya da sitenin giderlerini karşılamanın yolu, o apartmanın ya da sitenin sakinlerinden belirli bir miktar aidat toplamak olsa gerekir. Aidat miktarı çoğu zaman tartışma konusu olduğu gibi, bazı sakinler aidat ödememek yoluna dahi gidebilmektedir. Peki ama apartman aidat miktarı nasıl belirlenir?

Aidat nedir?

Kat Mülkiyeti Kanunu’nda “aidat” kavramı yoktur. Ancak bu kavram o kadar sık kullanılmaktadır ki; adeta bir galat-ı meşhur olarak “avans”ın yerini almıştır.

Bu nedenle “avans” kavramını açıklamak daha doğru olacaktır ki; böylece aslında aidat da tanımlanmış olsun.

Kat Mülkiyeti Kanunu’nda avans

634 sayılı Kanun’un 20’nci maddesinde kapıcı, kaloriferci, bahçıvan ve bekçi giderleri için avans toplanacağı ve bu avansa tüm kat maliklerinin EŞİT oranda katılacağı ifade edilmiştir.

Aynı maddede “anagayrimenkulün sigorta primlerine ve bütün ortak yerlerin bakım, koruma, güçlendirme ve onarım giderleri ile yönetici aylığı gibi diğer giderlere ve ortak tesislerin işletme giderlerine kullanılmak” üzere de avans toplanabileceği ve bu avansa kat maliklerinin “arsa payı oranında” katılacağı belirtilmiştir.

Bunlara göz atmadan gidersen, pişman olabilirsin!

Apartman aidatı eşit mi alınır?

O halde her şeyden önce “aidat” olarak adlandırılan “avans” ödemelerini ikiye ayırmak gerekir:

  • Eşit oranda tahsil edilen ve kanunun tahdiden saydığı konular için toplanan avans
  • Arsa payına göre tahsil edilen ve kanunda sayılan diğer giderler için toplanan avans

İşte apartmanda ya da sitede her ay “aidat” adı altında toplanan ve tüm bağımsız bölümlerden eşit şekilde talep edilen tutar, yukarıdaki avanslardan ilkini ifade etmektedir.

aidat miktarı nasıl belirlenir?

Aidat için işletme projesi yapılmalı

Bu “aidat” miktarını belirlemek için, yine Kanun’un 37’nci maddesinde belirlenen “işletme projesi”nin zamanında yapılması gerekmektedir.

İşletme projesinde iki tür avans için de tahmini rakamlar belirlenmeli ve iki farklı avans toplama yoluna gidilmelidir.

Örneğin ilk tür avans için her bağımsız bölüme eşit miktarda aylık 150,00 TL öngörülmüşse, bu rakam aidat olarak talep edilmelidir.

İşletme projesinde diğer giderler için öngörülen rakam ise arsa payına göre belirlenmeli ve haliyle her kat maliki için aynı olmayabileceği bilinmelidir.

Aidat en çok kaç lira olabilir?

Bütün bu bilgiler ışığında aidat miktarının sınırı ile ilgili şunlar söylenebilir:

  • Her bağımsız bölümden eşit olarak toplanan “aidat”ın miktarı “işletme projesi”nde belirlenmelidir.
  • Kat maliklerinden arsa payı oranında toplanacak olan “aidat” da işletme projesinde ayrıca belirlenmelidir.
  • İşletme projesi tahmini gelir ve giderlere göre yapılacağı, kat maliklerine veya bağımsız bölümden fiilen yararlananlara, imzaları karşılığında veya taahhütlü mektupla bildirileceği ve projeye 7 günlük itiraz hakkı olduğu düşünülürse; aidat miktarının mantıki sınırlar dışında yüksek belirlenmesi mümkün olmayacaktır.
  • Eğer yönetim tarafından işletme projesi yapılmadan kat malikleri kurulunda “öylesine” bir rakam aidat olarak belirlenirse, kat malikleri bu defa ilgili karar için sulh hukuk mahkemesine başvuru hakkını kullanabilecektir.

Unutulmamalıdır ki; aidat ile ilgili mevzuatta belirlenmiş bir üst sınır olmadığı gibi alt sınır da yoktur. Bunun anlamı; diğer kararlarda olduğu gibi, kat malikleri kurulunun 634 sayılı Kanun’un öngördüğü kurallar çerçevesinde, aidat miktarını karara bağlayacak olduğudur.

Aidat tutarı nasıl belirlenir?

Avans tutarının ya da bilinen adıyla aidat miktarının belirlenmesi için kat malikleri kurulunun arsa payı ve sayı bakımından yarısından fazlasıyla toplanması ve katılanların oy çokluğuyla karar vermesi gerekir.

İlk toplantıya yeterli katılım olmazsa ikinci toplantı, en geç 15 gün sonra yapılır. Bu toplantıda karar yeter sayısı, katılanların salt çoğunluğudur.

Örneğin 20 dairelik ve her dairenin eşit arsa payına sahip olduğu bir apartmanda ilk toplantı için en az 11 kat malikinin iştiraki gerekir. Eğer 11 kat maliki iştirak ederse, 6’sının kararıyla işletme projesi ve aidat miktarı belirlenebilir.

İlk toplantıya yeterli katılım olmazsa, bu defa ikinci toplantıya örneğin sadece 3 kat maliki katılsa, bunların 2’sinin oyu bile aidat miktarını belirlemek için yeterli olacaktır.

aidat miktarı eşit mi arsa payı mı?

Aidat miktarını çok bulan kat maliki ne yapabilir?

Buradaki bir başka önemli konu ise; aidat miktarı için ortada kanuna uygun şekilde alınmış bir karar var olduğu ve buna itiraz edilmediği müddetçe, aidat ödeme yükümlülüğünün devam edeceğidir.

Mevcut aidat miktarından memnun olmayan kat maliki, olağanüstü genel kurulun toplanması için gerekli olan “kat maliklerinin en az üçte biri”nin imzasını alabilirse, olağanüstü genel kurul çağrısı yapabilir ve aidatın yeniden görüşülmesini sağlayabilir.

Aidat toplanırken kat maliki ve kiracı ayrımı

Ayrıca birtakım giderlerin ödenmesinde kat maliklerine başvurulurken, bazı giderlerde ise kiracının masrafa katlanması beklenir.

Örneğin bir binanın dış cephesinin boyanması kat malikinin katlanması gereken bir gider iken, kapıcının ücret gider kiracı tarafından katlanan bir giderdir.

Böyle olunca; işletme projesinin doğru yapılması ve avans türlerinin belirlenmesi, hangi giderlerin kat maliklerinden ve hangilerinin kiracılardan talep edileceği konusunu da kendiliğinden netleştirmiş olacaktır.

SONUÇ

Aidat miktarının belirlenmesi zannedildiği kadar basit bir iş değildir. Bugün birçok apartmanda ya da sitede aidat miktarları “öylesine” belirlenmekte ve toplanmaktadır.

Hâlbuki yukarıda ayrıntısıyla izah ettiğim üzere; aidat denilen avans ödemeleri muhakkak İKİLİ ayrıma tabi tutulmalı ve her bağımsız bölümün EŞİT oranda katılacağı giderler ile ARSA PAYI oranında katılacağı giderler ayrıştırılmalıdır.

Bunun için de muhakkak doğru ve iyi çalışılmış bir işletme projesinin hazırlanması ve 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu’nda yer alan usul ve esaslara dikkat edilmesi gerekir.

Mustafa Baysal

Sizin için doğru ve değerli bilgiyi paylaşmaya çalışıyorum. Bu yazı gerçekten işinize yaradıysa ve teşekkür etmek istiyorsanız, yapmanız gereken tek şey onu PAYLAŞMAK.

Bunlara göz atmadan gidersen, pişman olabilirsin!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

53 Yorum

  1. Selam Mustafa bey.Apartman yöneticisi kat maliklerinin yararına mevcut alınan aylık aidatı(sene sonuna kadar) % 50 düşürebilir mi?Bunun için yöneticinin bireysel olarak bir bildiri ile kat maliklerine bildirmesi yeterli midir… VEYA yönetim kurulu kararı gerekli midir?Teşekkürler…

  2. Merhaba Mustafa baysal bey ben 150 kişilikten oluşan bir sitede oturuyorum 850 tl aidat ödüyorum 3 ğüvenlik ve 1 hizmetlimiz var site giderleri olduğu gibi 13 kapıcı dairesi gelirleride var yönetici kendince toplantıda alınan kararın altında kiraya veriyor örnek 6.500 tl kira kararı alınıyoriken çok oldu deyip 5’000 tl belirliyor böylece bizim aiadatlar yükseliyor ve biz şuan 850 tl aidat veriyoruz 2cisi güvenlik kargo emanet vs almıyor toplantıda güvenlik emanet alsın karar oyu alınmasına rağmen birde sitede fatura detayları aylık gelir gider masrafları belirtilip askıya her ay düzenli belgelenip asılmıyor ne yapmalıyız teşekkürler.

    1. Merhaba, yönetimin denetimi KMK’ya göre 3 ayda bir yapılır. Yönetimin her ay belge/bilgi asması gerekmez. Diğer konularda ise yapmanız gereken şey basit: Yeterli çoğunluğu sağlayabiliyorsanız yönetimi değiştirmek. Sağlayamıyorsanız, herkes memnun demektir, öyle değil mi?

  3. Toki ye ait olup zamanla kendi oluşturduğumuz Yönetim tarafından idare edilen ve yaklaşık 600 dairelik bir site/etap sakiniyim. Her yıl yapılan aidat artışlarıyla gündeme gelen yönetimden; Gelir ve gider rakamlarını gösterir tabloları istedik. Keşke sormasaydık. kaç kişinin çalıştığını bilmeden 115 SGK+258 Maaş, Çim makinesi bakım kullanım, asansör güvence, vs. vs. her şeyi dahil ederek gelirle gideri eşitlemiş. Ha bu arada binaya ait elektrik gideri , asansör arızasına yapılan harcama ve bakım onarım gerektiren her türlü masraflar ilaveten alınmakta.
    Şimdi sorarım bu kadar aleni yapılan bu uygulamaya Yönetim mi deniyor, yoksa işlem yapılabilecek ve bizlerinde müracaat edebileceği bir YOL hala VAR mı? saygılarımla,

    1. Merhaba, elbette var. Ancak dışarıdan bir müdahale beklerseniz işe yaramayacaktır. Öncelikle yönetim planını okumalı ve denetim ile ilgili bölümlere göz atmalısınız. Sonrasında ise varsa yönetim planında belirtilen usullerde, yoksa genel kurallar çerçevesinde ne yapmanız gerektiğini belirlemelisiniz. Sitemde yazılı makalelere göz atmanızı tavsiye ederim.

  4. 25+25 =50 hanelik 2 ayrı site de oturuyorum site yönetimi siteyi fahri yönetiyoruz diyorlar fakat benim soru sorma ve fikir beyan etmem den rahatsız oldukları için guruba yazı yazmamı engellediler ,yani sen soru sorma fikir beyan etme aidatını öde denmeye getiriliyor ne tavsiye ederiniz ? tşk

          1. Yönetici whatsap gurubunda benim ifade özgürlüğünü kısıtladı ve gurup da olan biteni göremiyor ve kendimi ifade edemiyorum bu doğru bir hareket mi yönetici için

          2. Doğru bir hareket olmayabilir; fakat 634 sayılı Kanun bakımından bu hususta bir şey yapılamaz.

  5. Mustafa bey ben mersinde yaşıyorum sitemiz 150 daire var ve mütehait profosyonrl şirkete yönetimi vermiş, 4 yildır burdalar fakat şeffalik yok siteyle ilgilenmek yok, site harabeye dönüyor, şimdi sitr icinde arkadaşlarla yönetime talip olacaz usulen nasil bir yol izleyelim lütfen yardimci olun zira bu şirket mafya bariz oluyor ve herkesi tehtit ediyor, o yüzden kurtulmamız gerekir

  6. Selamlar Mustafa Bey, ben Almanya’da yaşıyorum ve Türkiye’ye geldiğimde her sene farenin aidatını 12 aylık peşin olarak ödüyorum fakat bu sene senenin ortasında aidatlara zam koymuşlar ve benden ileriye dönük bir senelik bu farkı talep ediyorlar,ve mahkemeye vermekle tehdit ediyorlar, böyle bir hakları var mı? Ve bir diğer sorum da,okuduğuma göre binada kullanılmayan veyahut hala satılmayan dairelerin bile aidatı mülk sahibi yada müteahhit tarafından ödenmek zorundaymış, ben daire sahibi olarak bunların ispatını isteyebilir miyim ve eğer davalık okursak karşı dava açabilir miyim?
    Şimdiden çok teşekkür ediyorum
    Saygılarımla
    Dilek Mutlu

    1. Merhaba, daire satılmasa bile sahibi kim ise elbette aidatı ödemek zorundadır. Ancak bunun takibini yapmak görevi temelde yönetime aittir. Eğer ödenmediğini bildiğiniz bir aidat varsa, siz de doğrudan bu kat malikini ya da maliklerini icraya verebilirsiniz. Ancak ne olursa olsun, sizin borcunuz olan aidatı ödememezlik yapamazsınız. Peşin de ödenesiniz, usulüne uygun şekilde artırılmış aidatı tamamlamanız gerekir.

      1. Mustafa bey ben mersinde yaşıyorum sitemiz 150 daire var ve mütehait profosyonrl şirkete yönetimi vermiş, 4 yildır burdalar fakat şeffalik yok siteyle ilgilenmek yok, site harabeye dönüyor, şimdi sitr icinde arkadaşlarla yönetime talip olacaz usulen nasil bir yol izleyelim lütfen yardimci olun zira bu şirket mafya bariz oluyor ve herkesi tehtit ediyor, o yüzden kurtulmamız gerekir

  7. Merhabalar mustafa bey .öncelikle çok teşekkür ederim çık açıklayıcı bir özet olmuş yüreğinize sağlık ..
    Bizim bina görevlisine asgari ücret ödeniyor sigorta yatırılıyor ancak günde 2 saat çalışıyor bildiğim kadarıyla ayda 45 saati doldurması gerek ama bunu yöneticiye söylediğimde sessiz kalıyor .ben olaya müdahale etmeden sizden bilgi almak istiyorum haksız bir ödenek var bence orada sizce ne yapmalıyım

  8. Merhabalar Mustafa bey,
    Kiptaş 1.Etap evlerinde oturmaktayım.Düzenli olarak aidat ödemesini gerçekleştiriyorum.Fakat site yönetimi,site de çalışan ve emekli olan personelleri için EYT kıdem tazminatı için ayrıca ücret talep etmektedir.Yasal bir dayanağı var mıdır? Ne yapmak gerekiyor?
    Çok teşekkür ederim.

  9. Selamlar Mustafa bey bizim apt 5 katkı ben 2 kayda oturuyirum erkes 150 TL aidat toplaniyo yukardan aşağı aidat ücreti neolmalidir bilgi verebilirmisiniz iyi çalışmalar

  10. Merhaba mustafa bey,
    Bir sitede oturuyoruz. Yönetim istediği gibi aidatlara zam yapabiliyor. Bizler bilinçsiz olduğumuz için bişey yapamıyoruz.
    Birde sitenin ortak giderinden benim mutfağıma su basıyor mutfak giderinden. Kullanmasamda su basıyor giriş katta oturduğum için. Yönetim sorun daire içersinde oldupu için bende bizden kaynaklanmadığını ifade ettim. Hatta bana WC giderinin de mutfak giderine bağlandığı için basınçtan da olabilir dedi. Ben şimdi nasıl bir yol izlemeliyim

  11. Merhaba Mustafa bey,
    Yaklaşık 190 dairelik yeni bir site.
    Yönetim planına istinaden site yönetimi müteahhit firma tarafından atandı.
    Bu yönetim Kat malikleri toplantısı yapmadan aidat belirledi ve dava açma, icraya vermekle korkutarak aidat toplamaya çalışıyor.
    Kat malikleri toplantısı / kararı olmadan aidat belirlenebilir mi?
    Ne yapabiliriz?

    1. Merhaba, yönetim planında hüküm varsa olabilir Nurettin bey. Kat malikleri bu durumdan rahatsızsa, beşte dört çoğunlukla karar almaktan başka bir çare olmaz.

      1. Merhaba Mustafa bey,
        Yönetim planında;
        “a) 634 sayılı kat mülkiyeti kanunun 73. maddesi uyarınca site yönetim kurulu oluşuncaya kadar bu kurulun görevlerini üstlenmek, yetkilerini kullanmak ve site yönetiminin oluşması için gerekli girişim ve çağrılarda bulunmak üzere,
        b) … müteahhit firma tarafından 3 yıl boyunca yönetilecektir.
        c) Site yönetim kurulu oluştuğunda geçici görevi son bulacaktır. ” şeklinde yazmaktadır.
        Geçici yönetim kurulu yetkileri başlıklı diğer madede resmi kurumlarla ilgili işlemlerin takibi hakkında konular yazmakta.
        Fakat hiçbir şekilde aidat/avans belirleme şeklinde bir madde yok.
        Yukarıdaki a bendindeki görev ve yetkiler geçici yönetime aidat/avans belirleme hakkı verir mi?
        Desteğiniz için şimdeiden çok teşekkür ederim.

  12. Hayırlı günler Mustafa bey
    Oturduğum apartmanda senelik yakıt alındı bazı nedenlerden dolayı kış boyu orda yoktum ama bunu ödedim şuan tekrar yakıt alınmasını gerektiği söylenildi bu yaz bn evden cikicam ve iki ay daha evde olmayacağım bu yakıt parasını gene de ödemem gerekiyor mu

    1. Merhaba, evet kat maliki siz iseniz, bu tür ortak giderlere katılmakla mükellefsiniz.

  13. Merhaba. Oturmuş olduğum sitede asgari ücrete gelen zamlarla paralel olarak aidatlara da zam yapılmaktadır. Yapılan zamlar üzerinden ödemeleri yaptığımız halde daire başına 2000 tl ye yakın 2022 yılına ait fiyat farkı faturası çıkarılmış ve ödeme yapmamız bekleniyor. Bu işlem ne kadar yasaldır

  14. Selamlar Mustafa Bey,

    Sitemizde kendini yönetici ilan eden kişi 6 senedir yolsuzluk yapıyor hiç hesap vermiyor. Biz en sonunda ihbar dilekçesi ile şikayetçi olduk, ancak başvurunun reddi oldu, ya itiraz için üst mahkeme bakırköy Sulh a 15 gün içinde itiraz edilmesi yada ilgili kişiler için dava açılması tebliğ edildi bize. Bizde itiraz hakkımızı kullandik.

    Bu gibi durumlarda ihbar yeterli olmuyor mu? Üst mahkeme kabul eder mi? Düşünceniz nedir? İllaki dava mi açılması gerekiyor ihbar yerine?

    Tşkler.

    1. Merhaba, hangi ihbardan bahsediyorsunuz? Suç duyurusunda mı bulundunuz? Öyleyse, konunun Kat Mülkiyeti Kanunu ile bir ilgisi olmaz.

  15. Merhaba mustafa bey site yönetimi kapalı otoparkın garaj giriş çıkışını yayalara kapattı kesinlikle kullanmak yasaktır diyor böyle bir hakkı varmı yönetimin nasil bir yol izlemem lazım

    1. Merhaba, bilemiyorum Mustafa bey. Güvenlik önlemi nedeniyle karar alınmış olabilir. Bu konuda benim yorum yapmam mümkün olmaz.

      1. Teşekkür ederim mustafa bey konuda kimle görüşebilirim yönetimle görüşmeden önce bilgi toplayıp öyle görüşmek istiyorum yada bir yönetmelik varmı bu konuda

        1. Bu konuyu ancak yönetime bunun sebebini sorarak öğrenebilirsiniz. Bunun haricinde, konuyla ilgili bir mevzuat metni olup olmadığını bilemiyorum.

  16. Merhaba Mustafa bey bizim apartman yöneticimiz alelade apartman kasasını soyuyor apartmana yaptırdığı işleri faturalı diye bizden KDV dahil para topluyor yaptırdığı işe bazen para makbuzu bazen hiç bişey almıyor kasamız hep boş 20 daireli bir apartmanda oturuyorum daire sahibiyim paraların hepsi banka hesabı üzerinden yatıyor yönetim defteri tastik olmaya gitmiyor toplantı yapılmıyor nereye şikayet edebilirim.

  17. Apartmanımızda, devlet kurumu var ve aidat vermiyor. Biz aidat talep edebilir miyiz?

    1. Merhaba, elbette ödemeleri gerekir. Fakat önce yönetim planına bakın, orada aksine hüküm varsa geçerlidir.

  18. Bina sakinlerinin imzasını almak ve aidat hakkında şikayet etmek istiyorum. Bu konu hakkında yardımcı olabilirmisiniz

      1. Mustafa bey Aidat veriyoruz ama karşılığını alamıyoruz yönetim sadece çöp alıyor başka hiç bir iş yapmıyor. Verdiğimiz aidat 423 TL birde kiracı dairesi kirada benim bulunduğum BLK bu yönetime karşı artık bir dur demek lazım Ciner olsun diğer şikayet mercileri olsun nasıl yol alabilirim.

        1. Merhaba. KMK konusunda Cimer ya da başkaca bir şikayet hiçbir işe yaramaz. Çözümün adresi çok basit ve bir o kadar zordur: Kat malikleri kurulu. Memnun değilseniz, yönetimi değiştirmeniz gerekir. Değiştirmezseniz, çoğunluk zaten memnun demektir.

  19. We live in Maslak 1453 site 2 years. We came 2021 and We use to pat aidat 1.500 tl ( wit no explanation for what) now in 2022 we pay more then double! And we get 2 bills monthly on which is not written for what we are paying not to mention that there are so many problems about Appartment for which they are telling us always that we have to call outside private companies to fix! We ARE PAYING HEATING AND COOLING NON STOP EVEN IN A MONTHS WE ARE NOT USING IT AT ALL! And we are paying it all the time same price except when we are using it then the bill is higher!
    Please tell me what we can do and where we can report this abuse?!
    Also in a process of paying over the bank application app there is no official registration for site yonet Maslak Agaoulu 1453, SO WE ARE TRANSFERRING MONEY ON PRIVATE ACCOUNT WHICH IS MEANING TGAT THEY ARE NOT REGISTERED IN GOVERNMENT AND THAT THEY ARE STILLING THIS MONEY DIRECTLY IN THEIR POCKETS!!!!

    1. Hi, in such a position, what you must do is to get a legal advice from an attorney in law. Otherwise, all those advice including mine, will be missing important parts. Because apartment management in Türkiye depends on law no 634 which is a detailed and hard to understand law. So, please take a legal advice and see wgat you can do. I hope you will overcome this issue.

  20. Faydalı Bilgilerinize Çok teşekkürler benim öğrenmek istediğim bir konu var dairenin satışı halinde o ayın avansını ödemesini kim yapar
    Bana göre satış tarihine kadar satıcının, kalanı günleri alıcınını ödemesi gerekir doğru mu

    1. Merhaba, bu kadar ayrıntılı düşündüğünüzde her iki taraf için farklı sonuçlara varabilirsiniz. Açıkçası bu tür konuların konuşarak ve anlaşarak çözülmesi doğru olur.

  21. mustafa bey sitede oturanların dörte üçü kiracı ve bu yüzden site yönetimi ve etrafındaki rantiyeci ekip hiç bir yapmadan ve hesap sormadan para topluyorlar ve kafalarına göre aidat arttırıyorlar. kat maliklerinin vurdum duymazlıklarının ceremesini biz duyarlı bir kaç daire sahibi çekiyoruz maalesef. bu durumda ne yapabiliriz

    1. Merhaba, bu durumda yapacağınız bir şey olmaz. Çözüm ancak ve ancak kat malikleri kurulundan geçer. Ortada usulsüz ve kanunsuz toplanan paralar olduğu kanaatindeyseniz bu ödemelere iştirak etmezsiniz. Sonunda yönetim icraya verirse, haklı iseniz sorun olmayacaktır. Ancak her halükarda profesyonel yardım almanız yararınıza olacaktır.

      1. hırsızlık ferdi yapılmaz mustafa bey karşınızda bir çete varsa paranın nerya nasıl harcandığını da gayet güzel evrak üzerinde yazarlar. bu yüzden hiç bir şey yapamaz kişi yalnız kalınca o yüzden düdüklenmeyi kabullenmiş çoğunluğa ayak uydurmak zorundasınız.

  22. Mustafa bey bir önceki aidat artışını yönetim kendi adamlarından 6 kişiyle 2.toplantıda artırmış yüzde 70 oranında sebeb zarar ediliyormuş.Akabinde kendi maaşlarını aynı oranda artırmışlar.Biz kat malikleri olarak nereye ne harcandığını bilmiyoruz.panoya asılmıyor gelir gider.Yani koru körüne ne denirse inanmıyoruz ama ne yapacağımızı da bilemiyoruz.Aydınlatırsanız sevinirim.

    1. Hayrettin bey tüm sorunlarınızın çözümü kat malikleri kuruludur. Bir toplu yapıdan bahsediyorsak, bunun nasıl olacağını her yönüyle zaten yazmıştım: Toplu yapıda yönetici seçimi
      Unutmayın, hiçbir sitede ya da apartmanda birkaç kişinin sözü geçemez. Öyle oluyorsa, kat malikleri vurdumduymazlık yapıyor demektir.

Aşağıdaki yazılara bakmadan gitme!
Kapalı
Başa dön tuşu